Erik Assink: ‘We gaven de wedstrijd helemaal uit handen’

  • 4 september 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1026 Views

Ondanks de winst van Veensche Boys op Hierden is trainer Erik Assink allerminst tevreden met het resultaat. Erik Assink: ‘Het enige hoogtepunt in de eerste helft was de mooie steekbal/voorzet en de afronding van Daniel. Dat was het enige. Voor de rest was het stroef en moeizaam en leek het in geen velden of wegen op afgelopen dinsdagavond. In de tweede helft hebben we eigenlijk alleen maar achter Hierden aangelopen. Het is dat we Jordy op de goal hebben en de nul houden, maar richting hun goal hebben we helemaal niks meer gedaan. Ik vond onze hele voorhoede krachteloos en is geen kwaliteit getoond. Niks. Helemaal niks. Het was bedroevend.’

Toch heb je ervoor gekozen om Levi eruit te halen en verdediger Tom Cozijnsen erin te zetten. Waarom een extra verdediger?

Erik Assink: Ik vond Levi niet best. In de eerste helft hadden we hoegenaamd geen problemen met Hierden, terwijl we zelf onder de maat speelden. Ik vond Levi daarin – overigens niet als enige – erg slordig spelen. Ik keek naar de spelminuten en dat iedereen ongeveer dezelfde aantal minuten in de benen heeft. Rik is doorgeschoven want dat is een dominantere speler op het middenveld, Tom erbij voor de luchtduels en uiteindelijk bleek Tom achterin hard nodig, omdat we de wedstrijd compleet uit handen gaven.

Jij moet Jordy een extra pilsje geven.

Erik Assink: Daar staat hij ook voor, om ballen te pakken die moeilijk zijn. Het was een optelsom van feiten dat we overal achterna moesten lopen in plaats van andersom.

NSC won een paar weken geleden van FC Horst met 6-1 en nu heeft het met 2-0 verloren van datzelfde FC Horst.

Erik Assink: NSC ken ik niet en van FC Horst weet ik wat voor een ploeg het is. Die hebben we volgende week. Dan kunnen we in elk geval revanche nemen op deze slechte vertoning vanmiddag. Daar moet FC Horst dan maar slachtoffer van worden.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel    

Kees van den Heuvel

Share: