Erik Assink: ‘Wat een slappe vertoning van ons’

• 27 september 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1158 Views

Pas toen Veensche Boys tegen Dieren op een 2-0 achterstand kwam begon het eindelijk echt te voetballen. Tom Cozijnsen en Danny Brouwer zorgden er nog wel voor dat de ‘blauwe helden’ een punt aan het treffen overhielden. Het zorgde niet voor blije gezichten bij de Veners. Dat kwam ook, omdat een treffer van Steven van Zanten vlak voor tijd werd afgekeurd vanwege gevaarlijk spel. Over het spel was trainer Erik Assink totaal niet tevreden: ‘Belachelijk joh. Wat een slappe vertoning van ons. Het lijkt helemaal nergens op.

Hoe kan dat?

Erik Assink: ‘Hoogmoed denk ik. De tegenstander doet wat ze moet doen. Die knokken ervoor. En die straffen hele simpele momenten van balverlies van ons af. 1-0 en 2-0, zomaar. Zomaar. In plaats dat bij de jongens een bepaald soort gif ontstaat, moet het eerst tot de rust duren, voordat er in de tweede helft, met wat andere jongens erin, wel een stapje harder kan worden gelopen. We hebben kansen afgedwongen en dan verzuim je zelf om wat meer te doen met de kansen die je krijgt. En dan hebben we ook nog de scheidsrechter tegen. De eerste in de eerste helft had ie al direct goed gekeurd, maar vervolgens keurde hij hem af. En bij de tweede geeft ie aan dat de keeper de bal vast had, maar die had de bal niet vast, want hij was aan het grabbelen. Hij keurt eigenlijk twee dubieuze goals af.

Ik hoorde van de trainer van Dieren dat het gestrekt been was van Tom Cozijnsen.

Erik Assink: De scheidsrechter wist niet eens wat er aan de hand was. Die zei dat de keeper de bal vast had. Dat zei hij. Dan zie je dus dat er verschillende interpretaties zijn. Los daarvan vind ik dat we kwaliteit ontberen. Jongens die gewoon van een halve kans een hele goal weten te maken. Ik heb de middenvelders niet voor niets gewisseld om toch wat meer voetbal erin te brengen. Bovendien had ik de hele meute wel kunnen wisselen, want niemand – ook onze keeper niet – die zich daaraan onttrok. De bal ging er wel makkelijk in. Bij de 2-2 een Tom van Donselaar alleen naar de keeper toe en in plaats dat hij de bal erin peert, komt er een voorzet die niet aankomt. Nou, dat is dan voetbalkwaliteit.