Erik Assink: ‘Veensche Boys zit heel stevig in de wachtkamer’

  • 28 januari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1231 Views

Je hebt verlies en je hebt verlies, maar de nederlaag tegen de Merino’s was wel heel erg zuur. Trainer Erik Assink: ‘Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen beter hadden weergegeven. Aan de andere kant: Goals vallen vaak door fouten. Bij onze eerste goal stond Nico helemaal vrij. Zo kwamen De Merino’s ook aan hun beide goals. Teveel ruimte in de zestien meter weggeven. We hebben ook niet bar veel afgedwongen. De keeper van hun heeft het ook niet moeilijke reddingen gehad, één bal van Nico vanuit de tweede lijn. Voor de rest heeft hij eigenlijk niets te doen gehad. Die paar momenten dat we iets meer hadden kunnen doen was de eerste helft met een voorzet van Tom en in de tweede de voorzet van Nico die Julian moet binnenlopen. Dat had eigenlijk een goal moeten zijn. Dat is ook het enige dat wij geboden boden. En de laatste tien minuten was er onrust bij hen in de zestien maar ook daar missen we wat afmakers.’

Veensche Boys ging veel de lange bal spelen

Erik Assink: Als er dan een bal tussenvalt, zoals Tom die de bal kan meenemen en die half overschiet, dat is ook een stukje kwaliteit. Ik vind dat we te weinig gedaan hebben om te zeggen dat we recht hebben op de overwinning. Ik vind dat de Merino’s dik betaald zijn met een overwinning. Een gelijkspel was meer de verhouding. Nou ja, de gelukkigste heeft gewonnen.

Aan het begin van het seizoen zou je hebben gezegd: dit is de topper onder de wedstrijden. Was het een topper?

Erik Assink: Nee, maar goed, ik vind dat we aan elkaar waren gewaagd. Kennelijk hebben we misschien wel een iets te grote broek aangetrokken in het begin. Dat zou kunnen, we hadden een goede voorbereiding en dan zie je toch een aantal mensen door de mand vallen. Zonder namen te noemen, maar je ziet zelf ook wel wie wel of niet thuis geven. Het is een zure nederlaag. Dat zijn terechte woorden, maar met name zuur omdat we die drie punten hard nodig hadden. En die hebben we niet. Voorlopig zitten we heel stevig in de wachtkamer.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: