Erik Assink: ‘Veensche Boys kan gewoon veel beter’

  • 24 september 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1304 Views

Erik Assink gaf niet veel waarde aan bekerwedstrijden. ‘Nog steeds niet’, benadrukt hij. Maar een overwinning van Veensche Boys op NSC Nijkerk smaakte toch wel zoet. ‘Waar moet ik blij van worden? Van de winst? Winnen is leuker dan verliezen. Dat is duidelijk. Het gaat mij erom dat we aan voetballen toekomen, wat ik ook nog leuk vind om naar te kijken. En dat had ik tegen Apeldoorn veel meer dan vandaag. Ik vond dat we een fantastische keeper op de goal hadden vandaag. Die pakt een aantal ballen die er ook in hadden gekund. We verzuimen verder om met een aantal kansen meer uit te halen dan nu. Ik had niet het idee dat toen we na de rust het veld opkwamen dat de 2-0 zou vallen en dan was het klaar ook. Ondanks dat er nog gevaarlijke momenten waren. Jongens die Jordy echt aan het werk hebben gezet. Veel meer dan wij hun keeper aan het werk hebben gezet.

Danny Brouwer werd, ondanks de goal, nauwelijks in stelling gebracht.

Erik Assink: Niet alleen Danny. Julian één bal op de lat, verder niet in beeld. Daniel mist een vrije kopkans in de vijf meter en ook de tweede bal die bij Arslan terecht komt, wordt niet veel mee gedaan.

Dus nog even werken aan de juiste vorm

Erik Assink: Even? Er moet nog een hele boel gebeuren. Want we kunnen gewoon veel beter. Dat moeten we voor de geest halen. We moeten niet tevreden zijn en zand in de ogen laten strooien door deze 0-2. Ik vind het niet okay. We hebben de afgelopen tijd goede wedstrijden gespeeld en er zaten ook hele slechte momenten tussen. Dat moet eruit. Dat heeft te maken met vorm, vertrouwen en uiteindelijk wordt het vertrouwen groter naarmate de punten worden gehaald. We gaan zaterdag tegen Dieren echt beginnen. We zijn voorlopig een bekerronde verder.

Interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: