Erik Assink: ‘Veensche Boys heeft het vermogen om een achterstand om te buigen’

  • 25 november 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1270 Views

‘Assink moet een liedje zingen. Hi ha ho, Assink moet een liedje zingen.’ Dat schalde luidkeels over het complex van Veensche Boys toen de eerste periode werd binnengehaald ten koste van koploper Batavia. Zingen kan hij niet, dus werd het maar een extra biertje voor de jongens. ‘In de eerste helft hebben we verzuimd om te voetballen. Er werden alleen maar lange ballen gespeeld. We wonnen de eerste bal niet en de tweede bal evenmin. We kwamen nooit aan het voetballen toe.’

Heb je daar een verklaring voor? Teveel respect voor de tegenstander?

Erik Assink: Nou, dat heeft er misschien mee te maken. En misschien ook wel bang om fouten te maken. Er zat toch een beetje spanning op en het ging ergens om. Dat hebben we na de rust weg weten te zetten. We hebben een veel betere tweede helft kunnen spelen.

Na de 1-1 leek alle schroom weg.

Erik Assink: We zaten eerst te hikken tegen die 1-1 aan. Batavia is toch een ploeg met veel snelheid aan de voorkant. Gevaarlijke jongens. Helemaal geen verkeerde ploeg en we zijn er nog lang niet klaar mee, maar voor de wedstrijd heb ik wel gezegd dat Veensche Boys de kwaliteit heeft om een wedstrijd om te buigen. En dat wordt dan ook bewaarheid. Mooi dat we dat voor elkaar hebben gekregen.

We moeten nog naar AVW.

Erik Assink: We kunnen het gaatje nog vergroten naar vier punten. Dus dat is ons volgende doel.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: