Erik Assink mist mentaliteit en een stuk gif

  • 4 februari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1296 Views

We zijn halverwege het seizoen, maar een kans op een topnotering lijkt al haast voorbij voor Veensche Boys. Erik Assink is er reëel in: ‘Als je de laatste twintig minuten van de wedstrijd tegen CJVV ziet dan zou je zeggen dat het seizoen al voorbij is voor een aantal. Ja. Totdat de 1-0 valt, was het wachten op een goal van Veensche Boys. Want zo bar veel hadden wij niet van CJVV te duchten. Die goal valt, knappe voorzet en knap binnengekopt. Maar ik denk niet dat wij daarbij schuldvrij waren. De voorzet werd te gemakkelijk gegeven. Ik denk dat onze keeper ernaast zat. En bij de tweede paal stonden twee man die de bal voor het inknikken hadden.

Zoveel ruimte was er

Assink: Inderdaad. Een knappe voorzet trouwens. Misschien dat de boel daar wel onderschat werd. Vervolgens gaat Van Zanten in de fout. Die laat zich aftroeven in het duel. Die raakte de bal kwijt en er was een vrije doortocht naar onze goal. En het was 2-0 en vanaf dat moment was het gebeurd met ons.

Er kon helemaal geen vuist worden gemaakt.

Assink: Helemaal niks. Luuk had nog een mooi schot. Misschien had ie nog iets dwingender de bal kunnen meenemen of de bal langs de goal naar Tom. We hebben te maken met jongens die niet bepaald in de beste fase van hun mogelijkheden zitten. Arslan die alleen op de keeper afkomt en de bal niet binnen werkt, maar de bal van zijn voet laat plukken. Op dit moment kunnen we ons moeilijk over een tegenvaller heenzetten, blijkbaar. Worden we ook kwetsbaar als we één tegen één komen te staan. We werden heel simpel door een paar handige jongens van CJVV aan de voorkant met wat één-tweetjes uitgespeeld.

Veensche Boys kan zoveel beter

Assink: Tot de 0-0 heeft onze keeper geen redding hoeven te doen en heeft hun keeper een aantal keren moeten ingrijpen. We hebben Rody gehad en een kopkans gehad. Direct na de rust was er de bal van Tom van Donselaar met een volley en de keeper die hem uit de hoek houdt. CJVV heeft naar hun mogelijkheden gespeeld en ik denk dat we verzuimd hebben om een goal te maken en de tegenstander aan de kant te zetten. Uiteindelijk krijgt elke ploeg kansen. Kijkend naar het doelsaldo van CJVV: ze stonden op 30 voor en 31 tegen. Dat zegt dat ze aan de voorkant wel wat kunnen en aan de achterkant kwetsbaar zijn. Wij komen er zelf niet schuldenvrij uit. CJVV heeft kans gezien om ons pijn te doen.

Hoe zit het met de blessures?

Assink: Ik denk dat Rik meer meevalt dan Levi. Levi heeft een aardige opdonder gehad. Dat was een tegenvaller en Rik zegt dat hij eigenlijk nog wel had kunnen doorspelen, maar er werd aangegeven dat hij gewisseld moest worden. Okay, niet ideaal. Danny inbrengen was ook niet ideaal hoewel het niet slecht uitpakte. Hij had gelijk een goede bal op Luuk, waardoor Luuk vrij voor de keeper kwam. Het is even vervelend dat wij in deze situatie zitten en ik mis een paar mensen die buiten kwaliteit bieden, ook een stuk mentaliteit en gif hebben om op terug te vallen.     

Reactie trainer Sijtze Wobbes (CJVV)

Heel efficiënt gevoetbald. Twee kansen, twee goals. ‘Jazeker, ik denk dat we niet heel veel kansen hebben gehad. Voetballend waren we minder dan Veensche Boys.

Was er aanvankelijk teveel ontzag voor Veensche Boys?

Wobbes: ‘Ik vond dat Veensche Boys goed positiespel speelde en de vrije man konden vinden, waardoor wij geen druk op de bal kregen. We zijn ingezakt en daar had Veensche Boys moeite mee. Ze kregen minder ruimte op onze helft. Dat zag je voor rust al komen en na rust ging dat door. Wij hadden spelers die er snel uit kunnen komen en die hebben gebruik gemaakt van de ruimte. Uiteindelijk denk ik dat we de wedstrijd onder controle hadden.

Wat is het perspectief voor CJVV?

Wobbes: Wij weten dat we bij de eerste vijf a zes mee kunnen doen. We missen twee van de betere spelers. We worden alleen maar beter en dan verwacht ik een plaats bij 5 of 6.   

Kees van den Heuvel

Share: