Erik Assink: ‘Krachteloos van voren en we hebben niets afgedwongen’

  • 14 maart 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1506 Views

Veensche Boys was gewaarschuwd. De laatste drie competitieduels met Renswoude op sportpark De Hokhorst leverden geen overwinningen op. Zaterdag 12 maart was het van hetzelfde laken een pak. Ondanks veel balbezit incasseerde de koploper van de tweede klasse G de eerste nederlaag van het seizoen: 1-0 voor Renswoude.

Dit is eventjes frustrerend. Ongeveer 80% balbezit en vervolgens gaat de tegenstander er met de overwinning vandoor.

Erik Assink, die nadien geen zin meer had om in de eigen kantine een pilsje te drinken: Je kunt de bal wel hebben, maar het gaat erom wat je aan gevaren creëert. En daaraan hebben we bitter weinig gedaan. Ik denk dat onze keeper vaker moest ingrijpen dan hun keeper. We waren krachteloos van voren en er is helemaal niets afgedwongen. Een onzichtbare Van Donselaar, een onzichtbare Buitenhuis, een onzichtbare Bezembinder.

Het leek ook wel alsof Niek Tom oversloeg. Tom staat erom bekend dat hij zijn tegenstander passeert, de bal voorzet en vervolgens hoef je de bal er alleen maar in te schieten.

Erik Assink: Niet één keer er langs heen geweest. Iemand kan wel een keer een slechte wedstrijd spelen, maar als een man of zeven een slechte wedstrijd spelen, dan wordt het lastiger.

Veensche Boys smeet in de eerste helft met haar krachten vanwege het balbezit Ik vreesde er al voor dat dat hen in de tweede helft kon opbreken.

Erik Assink: Nee, deze ploeg, dat wisten we van tevoren, trekt zich terug op eigen veld en daar moet je doorheen zien te komen. Dus je hebt aan de buitenkant mensen nodig die er een keer langskomen. En die een goede voorzet afleveren. Dat is niet aan de orde geweest.

De trainer van Renswoude stelt dat de overwinning is gestolen.

Erik Assink: Daar koop ik niks voor. Ik wil Renswoude ook niks tekort doen. Wij hebben zelf niets verdiend. Wat dat betreft ben ik hard voor mijn eigen ploeg in mijn conclusies. Niet zo zeer complimenteus voor hen, maar teleurgesteld in onze eigen prestaties. Ondervinding is de beste leermeester.

Wordt er te gemakkelijk gedacht?

Dat zou je op onze ploeg kunnen betrekken. Kennelijk hebben ze wel dingen gehoord maar daar wordt niks meegedaan. Ik ben ook in de rust hartstikke pissig geweest. Met zoveel vrijheid op de rechtsback en Alwin met zoveel vrijheid ook. En daar komt helemaal niks vanaf. Helemaal niks. Geen enkele knappe voorzet, geen één stukje gogme wat in de strijd gegooid wordt. Dan kun je concluderen dat we behalve de wind tegen, ook een kwalitatief dubieus groepje hebben. Met dubieus bedoel ik dat met slimmigheden bepaalde dingen worden opgepikt. Dit is nu een streep door de rekening. Er is helemaal geen man overboord, maar het is zo vervelend dat je niet krijgt wat je zou moeten hebben op basis van overwicht in de wedstrijd dat aan de andere kant niet werd gevolgd door veel doelkansen of doelpogingen. Dat is onze tekortkoming. Renswoude heeft het verdedigend keurig gedaan en wij hebben er weinig tegenover gezet.  

Interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: