Erik Assink is teleurgesteld in het niveau van zijn ploeg

  • 10 oktober 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 931 Views

Opnieuw was er puntverlies voor Veensche Boys in een uitwedstrijd, terwijl er toch meer in had gezeten. Was hoofdcoach Erik Assink blij met een punt of was hij teleurgesteld in het verloop van de wedstrijd. Assink: ‘Ja, dat is een hele goede vraag. Ik ben teleurgesteld omdat wij van tevoren hier naartoe gingen om te winnen. Ik denk dat dat een heel normaal vertrekpunt zou zijn. Ik ben teleurgesteld over het puntenverlies, maar ik ben vooral teleurgesteld over het niveau dat wij hebben gehaald. Wij hebben verzuimd om heel volwassen deze tegenstander tegemoet te treden. We lieten ruimte voor hun om de tweede bal op te pakken. De ballen in het niemandsland waren altijd voor hun, vooral op basis van een stuk inzet. En er ontbrak een stuk vorm bij Veensche Boys en dat hebben we niet voldoende gecompenseerd door goals te maken. Wat hebben we gecreëerd in de eerste helft. Amper iets.

Ik zag een kans van Parol en Nico van den Brom schoot tweemaal hoog over.

Assink: Dat was typerend voor ons spel. Het was niks. Het was niet op goal, de keeper hoefde de bal niet te pakken. In de tweede helft, maar gedwongen door een achterstand die we trouwens vrij snel goed maken, was het een tombola. We kregen kansen tegen en kansen voor. We hebben wat aardige invalmomenten gehad van Nassim met een goede voortzetting voor de goal, waar we ook net niet thuisgeven. En die twee momenten dat we afronden binnen de vijf meter, kwam de bal recht op de borst van de keeper. Dus ook dat wilde niet. Dan is het: Het zal ook niet zo zijn. En verdorie. Tot overmaat van ramp kwamen we nog 2-1 achter. Met de 2-2 hadden we inderdaad nog een punt. Beter een halve ei dan een lege dop, maar de onvrede over het vertoonde spel en de manier waarop wij de wedstrijd hebben gespeeld, die is op dit moment nog even groot.

De jongens weten het zelf ook wel dat er meer in had gezeten.

Assink: Ja, natuurlijk. Het is een stukje ergernis. Kijk, die vier wissels die aan de kant zaten, die hebben het een uur aangekeken en die zagen ook dat het niet best was vandaag.

Ik had verwacht dat je Dave Knikker er eerder uit zou halen. Bij FC De Bilt zaten ze hem echt beredeneerd te testen. Dan zul je net zien dat hij eraf moet omdat hij zijn zelfbeheersing niet weet te houden.

Assink: Dave wil voorop lopen als er geknokt moet worden. Hij loopt tegen een gele kaart aan. Wat je in ieder geval moet zien te voorkomen, is dat iemand er al voortijdig af moet vanwege een tweede gele kaart. Dat is ons al twee keer overkomen. Dat was qua niveau in de tweede helft niet meer nodig. Ik denk dat Dave er best mee weet om te gaan, maar er zal ooit een momentje zijn dat hij zich even vergeet en dan zul je net met tien man komen te staan. Dat zou heel vervelend zijn. We hadden gelukkig de luxe op de bank die op de rechtsback uit de voeten kan.      

 Foto en verslag Kees van den Heuvel   

Kees van den Heuvel

Share: