Erik Assink: Inzet Veensche Boys is rommelig

Of hij boos is na de 1-1 gelijkstand tegen Lunteren? Trainer Erik Assink: Het was weer een hele matig wedstrijd met hotseknots voetbal. En weinig kansen voor ons. De paar kansen die we kregen, daar gingen we heel slecht mee om.  We kwamen gelukkig nog wel op voorsprong vlak voor de rust. Maar om nu te zeggen dat er oogstrelend voetbal werd gespeeld? Nee. De inzet van ons was rommelig. Dat was trouwens aan beide kanten zo.

Is er iets te lichtvaardig gedacht? Kan Veensche Boys zich alleen opladen voor Unicum, Dronten en Batavia?

Erik Assink: Dat mag ik hopen van niet. En ik ga er ook niet vanuit, maar ik vind wel dat er iets ontbreekt aan een ploeg die kampioen wil worden. Er zal meer moeten gebeuren. Dat is niet alleen inzet, maar dat is ook concentratie en slimmigheid vooral. Dat we die goal tegenkrijgen, dat was gewoon een lucky goal. Jordy heeft nauwelijks reddingen hoeven verrichten. Maar die bal ligt er wel in en het is goed voor een punt voor Lunteren en puntenverlies voor ons. Dat is een tekortkoming van ons dat we veel te gemakkelijk toestaan dat we onder de maat blijven.

Je hebt Bas terug. Hoeveel procent is hij fit?

Erik Assink: ‘Ik ben blij dat hij terug is. Het is nog wel de tijd nemen. Bas heeft een maand of vier aan de kant gestaan. Hij heeft amper aan een normale training meegedaan qua belasting. Als het weer de kop opsteekt, dan is hij weer een tijdje weg.

Je gaat hem voorzichtig brengen.

Erik Assink: Nou, we moeten wel handelen naar wat nodig is. En als het nodig is dat hij speelt, dan speelt hij.

Er was ook nog een nieuwe speler.

Erik Assink: Dat is Pedro uit Peru. Het is een jongen die via DropTalents is aangehaakt en heeft afgelopen week meegetraind. Voor de liefde is hij naar Nederland gekomen en hij zocht een cluppie. In Peru heeft hij professioneel voetbal gespeeld. Nu weet ik het niveau daar niet. Het is een jonge jongen en wellicht is het wat.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: