Erik Assink: ‘Ik laat nooit mijn kop hangen’

  • 25 maart 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1170 Views

Veensche Boys zal zaterdag 25 maart uit een ander vaatje moeten tappen na de beschamende 1-1 tegen Nieuwland. Trainer Erik Assink: ‘Ik ben erg teleurgesteld dat we puntverlies hebben opgelopen, maar ook de manier waarop we hebben gespeeld was zo verschrikkelijk slordig en niveauloos. In de rust heb ik gezegd dat het nergens op leek.’

Aan het begin van de tweede helft waren de acties meer doelgericht

Assink: Ik ga nog even terug naar de eerste helft. Je ziet dat wij heel veel de bal hebben en ondanks de slordigheden kwamen we tot veel voorzetten voor de goal, met name over de rechterkant. Dan denk je dat het de juiste verhouding is van de wedstrijd, waarop Nieuwland met een aantal uitvallen een keer de paal raken en Jordy een keer moet redden. Nieuwland was gevaarlijker op het doel dan wij. Wij hadden meer balbezit en we waren meer voor hun goal te vinden, maar hun keeper heeft minder werk hoeven te doen als onze keeper. Ik kan me niet bar veel momenten herinneren dat wij gevaarlijk waren, met uitzondering van de kansen van Nico van den Brom en Tom Cozijnsen, maar voor de rest niet. Onze spitsen zijn niet één keer afrondend op de goal geweest. Zowel Tom niet, als Julian niet, als Arslan niet. Alle drie niet. En Jelle ook niet. Dus onze voorste vier mensen hebben gewoon niets aan dreiging opgeleverd naar de goal toe.

Veensche Boys was aan het begin van de tweede helft wellicht zo gretig dat ze de situatie achterin vergaten.

Assink: Je kunt maar één ding concluderen. Slecht niveau. Het gaat gewoon al een hele tijd stroef en moeizaam. Dat heeft niet zo zeer met inzet te maken, de groep wil wel, maar het heeft vooral met kwaliteit te maken.

Het is geen goed begin van de derde periode

Assink: Nee, dat hebben we exact van tevoren bedacht. Dat we in wezen de makkelijkste opdracht hadden van de bovenste zes ploegen. Daar moesten we van profiteren. Dus winst en doelpunten. Winst is niet gebeurd en goals zijn niet gebeurd. Het was een teleurstellende middag. Ook de manier waarop we de 1-1 tegen krijgen. Zo simpel met een een-tweetje uitgespeeld. Ik kan er geen goed woord voor over hebben.    

Er is ’s avonds nog een groot feest. Je gaat toch wel genieten van het feest?

Assink: Ik niet. Maar ik laat nooit mijn kop hangen. Maar dit kost wel moeite.

Interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: