Erik Assink: ‘Het was tenenkrommend voetbal tegen Renswoude’

  • 28 mei 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1151 Views

Waar Renswoude op de pijnbank lag, daar verzuimde Veensche Boys om een grote score neer te zetten. De 1-0 overwinning op Renswoude bood een te krappe marge. Gelukkig kwam het nog goed, maar de eerdere thuisoverwinning van Renswoude (eveneens 1-0), met een goal in de laatste minuten, lag nog te vers in het geheugen. Trainer Erik Assink was dan ook niet amused. ‘

Het was een magere uitslag, want het had ook zomaar een wedstrijd met dubbele cijfers kunnen worden.

Erik Assink: Dat denk ik ook. Waar het door kwam? In eerste instantie begonnen we lekker. Er zat een goede drive in en de jongens wilden er een goede partij van maken. Toen viel de goal niet en de meest gemakkelijke ballen werden gemist. We kwamen vier keer alleen voor de keeper. Gewoon naast. Dan komt er een klutssituatie waaruit die 1-0 valt van Tom en toen dacht ik: We gaan makkelijk over de vijf goals heen, maar er volgde het toppunt van onnozel slecht combineren, zo makkelijk omgaan met vrije ballen met voorzetten en afronden. In alle opzichten was het een zware onvoldoende. De enige die het naar behoren deed was Jordy en voor de rest was het allemaal knudde.

Stel dat de goal aan de andere kant was gevallen…

Erik Assink: Dat was inderdaad aan de orde. Het had zomaar kunnen gebeuren dat Renswoude vanuit het niets een goal maakte. De bal werd op de paal gelegd, omdat Veensche Boys ver onder de maat speelde. Zowel verdedigend als opbouwend als aanvallend. Gewoon onder de maat.

Is het een gebrek aan scherpte?

Erik Assink: Gebrek aan scherpte? Gewoon een gebrek aan kwaliteit en gogme, vandaag. Want we kunnen veel beter. Dat hebben we in andere wedstrijden gezien. Vandaag was het absoluut een dikke onvoldoende. Ik vond het echt heel erg tenenkrommend voetbal. Is dat niet een mooie uitdrukking?

Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: