Erik Assink: ‘Het was allemaal zo gezapig en timide’

  • 15 oktober 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1035 Views

Erik Assink voelde zich in de wedstrijd Veensche Boys – DeltaSports niet in zijn hum. Hij voelde zich persoonlijk niet lekker, maar ook het voetballen was soms het kijken niet waard. ‘We zijn niet tevreden, laat ik het zo stellen. De bal niet balvast… daar hadden al onze jongens last van. Ik vond het echt weer zo’n slome partij, vergeleken bij de twee laatste wedstrijden die we hebben gespeeld. Toen had ik het idee dat we weer kleur op de wangen hadden. En dat de weg omhoog was ingeslagen, maar dan zie ik zo’n vertoning vanmiddag. Zo gezapig en timide.

Bij rust had het wel 3-0 kunnen zijn

Erik Assink: Ja. Het is niet zo zeer dat dit zo’n goede ploeg was. Maar als je zelf slecht speelt en slordig bent, dan kan ook zo’n ploeg op de been blijven en die kan ook weer geloof krijgen in een goed resultaat. Vrije ballen, uitspelen naar elkaar, doelpogingen, samenwerking, simpele ballen spelen in plaats van moeilijke keuzes maken. Alle dingen die elke week benoemd worden…

Lag het dan aan het middenveld? Want die heb je behoorlijk door elkaar gehusseld.

Erik Assink: Nou ja, ik vond niet dat wij de baas waren in de eerste helft. Vaak was er balverlies. Dan kijk je wat je op de bank hebt zitten. Levi is een hele fitte frisse jongen die het woensdag ook goed deed. Als je de luxe hebt om te kunnen wisselen.

Ik vond het een meesterzet om Arslan Gumus diep in de spits te zetten. Dat leverde veel meer gevaar op, met Danny erachter en ballen aangevoerd via Julian.

Erik Assink: nou, nou ja. Danny is zo’n jongen die niet snel in de diepte zijn kwaliteiten zal hebben. Het is ook niet een jongen die onvermoeibaar bezig is. In de tweede helft hebben we wel iets meer afgedwongen dan in de eerste helft, maar nog steeds vind ik dat we daar geen genoegen mee moeten nemen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

  

Kees van den Heuvel

Share: