Erik Assink: ‘Gemakzucht ging een rol spelen tegen SO Soest’

  • 23 augustus 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1155 Views

Veensche Boys leek in haar tweede oefenwedstrijd – althans in het begin –  helemaal te worden overrompeld. Dat duurde tien minuten, aldus trainer Erik Assink geruststellend. ‘Hoe het kon? SO Soest liepen een stapje harder dan wij. Zij stonden op het veld 3-5-2. Wij zetten daar vier verdedigers tegenover in plaats van man tegen man durven spelen. Dat deden we niet. Dus we kwamen overal te laat. Alle duels werden gewonnen door SO Soest.  Ze hadden altijd wel een mannetje vrij staan en creeerden daardoor – mede door ons – een mooie goal.’

Na tien minuten gingen we nadrukkelijker meer man tegen man spelen. Iedereen besefte dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd door SO Soest. De oorzaak was tactisch: vier man hebben voor twee spitsen en de oorzaak was mentaal. Na de 9-0 winst tegen Woudenberg werd er te gemakkelijk gedacht. Ik denk dat het gemakzucht was en als dat de hoofdrol gaat spelen, dan is dat niet goed.

Hoe gaat het met de blessure van Jordy Deckers?

Erik Assink: Dat weet ik niet. Volgens mij stelt het geen reet voor. Hij heeft op de verkeerde helft van zijn bed gelegen. Hij belde vanmorgen op dat hij last had van zijn knie.     

Je bleef lang na de wedstrijd in de dug-out. Heb je lange tijd nodig gehad om te analyseren?

Erik Assink: Nee, Bas Dreef is een oud speler van mij. Jarenlang heb ik bij Sparta Nijkerk met hem gespeeld. Zo is ook het contact over deze wedstrijd met hem ontstaan. Dan praat je na afloop met hem. Het eerste deel van de eerste helft was voor SO Soest en de andere helft was voor ons. Omdat wij de duels wonnen, omdat we beter op het veld stonden en druk op de bal zetten. Wij kwamen weer in de wedstrijd. Dat was na die belabberde start wel een pluspunt. Beide goals waren ook pluspunten. Toch vond ik ook dat een aantal mensen onzichtbaar was, zoals Julian, Daniel en Tom eigenlijk ook. Jelle viel het laatste half uur in en weinig van gezien. Rody heb ik het eerste half uur niks van gezien.

Het sprankelde niet zoals tegen Woudenberg.

Erik Assink: De ene wedstrijd is de andere niet. Deze ploeg kwam beter uit de startblokken dan wij.

Even over Woudenberg: Dat team werd eerder gezien als kampioenskandidaat. En nu?

Erik Assink: Waarom zou het nu geen kanshebber meer zijn? Het is een momentopname. Je kunt inderdaad beter met 9-0 winnen dan met 9-0 verliezen.

Hun revanchegevoelens zijn alleen maar gevoed.

Erik Assink: Nou en? We hebben Lunteren vorig jaar gehad voor de beker. Een enorme overwinning behaalden we met 7-0. En vervolgens spelen we 1-1 in Lunteren.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: