Erik Assink: ‘Excuus over druk en onrust in team geldt niet meer’

• 16 april 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1143 Views

Trainer Erik Assink kon de teleurstelling van het verlies tegen asv Dronten moeilijk verbijten. Hij had zich er meer bij voorgesteld. Hij was niet tevreden met de uitslag noch de bijdrage van Veensche Boys erin. ‘Ik vond dat we in de eerste helft gewoon heel slap aan het voetballen waren. We kregen een simpele goal om de oren. Tom werd daar heel simpel aan de kant gezet. Alles overziend heeft onze keeper meer werk moeten verrichten dan hun keeper. Die voorsprong was eigenlijk wel terecht.’

‘Die 1-0 kon ik nog wel mee leven. Dat kwam omdat we op gezonde agressiviteit en duelkracht werden afgetroefd. Het ging allemaal slap en voorspelbaar en Dronten zat er bovenop. Wij kwamen daardoor moeizaam aan het voetballen, op enkele momenten na in de eerste helft. In de tweede helft was het omgekeerd. In de tweede helft waren wij de baas op het veld, waren we meer bezig met voetballen en hadden we ook verdedigend gezien minder te duchten. Maar ja, die ene actie en kans bleef uit. En vrij snel erna is het door slecht ingrijpen van onze verdediging 2-0 en dan is het niet terecht, maar was de wedstrijd wel gespeeld. Het geloof was eruit. Het leek een beetje op de wedstrijd in Nijkerkerveen.

Die slordigheden en gebrek aan scherpte: hoe krijg je dat eruit?

Erik Assink: ‘Dat is niet te kopen bij de supermarkt, denk ik.

Was er onrust binnen het team omdat ze tegen de nummer 2 moesten?

Erik Assink: ‘Dat mag ik hopen van niet. Maar ik kan me voorstellen, dat is al weken aan de orde, dat het zijn van koploper een rol is waar wij moeilijk mee uit te voeten kunnen. Ik vind veel jongens onder hun kunnen spelen en ook onder het niveau wat ze in huis hebben van voor de winterstop. Dat is alleen niet bij ons. Katwijk had een voorsprong in de winterstop van veertien punten en daar zijn er nog vijf van over. Ajax heeft moeite om zijn wedstrijd te winnen. Het is niet vreemd. Een koploper heeft met een andere druk te maken dan de nummer 2. Het tegenstander heeft in een goede serie met overtuigende winstpartijen de achterstand kleiner gemaakt. Ze zijn dichterbij gekropen en wij hebben presteren minder, qua resultaat zeker. Ook het spel is minder. De kansen komen niet meer als rijpe appelen uit de boom vallen. De goals niet meer. We winnen de partijtjes moeizaam als we winnen. Ik had hier liever gewonnen, en als de druk en onrust al aan de orde zou zijn, wat ik me deels kan voorstellen, dan geldt dat excuus volgende week niet meer.’ Interview en foto’s Kees van den Heuvel