Erik Assink: ‘Dit was sportieve revanche op onszelf’

  • 24 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1114 Views

Erik Assink heeft zodanig genoten van de wedstrijd Veensche Boys – asv Dronten dat hij geen keuze kan maken over de Speler van de Wedstrijd. Ze verdienden volgens hem allemaal een bos bloemen en een fles wijn van de Salentein. Of penningmeester Peter Buitenhuis maar even een kratje wilde laten aanrukken. Assink: Het was een prachtige wedstrijd. En we hadden ook best wat hachelijke momenten voor onze goal. We ontsnapten aan een 1-1. Ik denk dat het scoreverloop in ons voordeel was. Dronten moest wat meer ruimte prijsgeven en uiteindelijk maakten we de tweede goal. Dat was wel een bevrijding, maar zo bar veel gevaarlijke situaties heb je niet bij onze goal gezien. Jordy Deckers heeft een keer die kopbal moeten redden en er was die bal op de paal. Dronten is niet een ploeg waar we klaar mee zijn. Dat heb ik vorig jaar ook gezegd: we hebben hier vorig jaar met 1-0 gewonnen en dan zie je dat Dronten goed in elkaar steekt. Er zit een goede mentaliteit in, er zit snelheid in, er zit fysiek in, er zit handigheid in. Ze hebben gewoon heel veel kwaliteiten in dat elftal. Dan moet je zelf ook de boel op orde hebben. Dat hadden we vorige week niet tegen OWIOS. Dat was een lamlendige pot. Je weet hoe ik erbij stond. Vandaag heeft mijn team mij in positieve zin verrast. Er is door het hele team enorm geknokt. Prachtige aanvallen in de tweede helft, zoals die kopbal van Rody die hij snoeihard over kopt.

Er was veel gevaar over rechts.

Erik Assink: Tom is een wapen en je zag dat Julian er ook wat van kan.

Nou, in de eerste helft toonde hij zich kampioen hoog over de goal schieten. Ik dacht dat jij hem ging wisselen. Het is goed dat je Julian hebt laten staan.

Erik Assink: Dat komt omdat ik er wel een beetje verstand van heb.

Het kan natuurlijk ook zijn dat Veensche Boys zich flink heeft opgepept omdat de koploper langs kwam.

Erik Assink: Dit was puur een kwestie van revanche. Sportieve revanche op jezelf halen. Iedereen beseft heel goed dat we vorige week een lamlendige pot hebben laten zien. De hele ploeg heeft het laten zitten toen. We knokken ons weliswaar naar een 2-2 toe en hebben niet verloren toen, maar als we met de instelling van vandaag aangetreden waren, dan hadden we OWIOS met 6-0 de kleedkamer ingestuurd. De ene week is de andere niet. Interview en foto Kees van den Heuvel / Aalt Guliker

  

Kees van den Heuvel

Share: