Erik Assink: ‘Dit voelt als een opluchting’

  • 11 februari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1281 Views

De smaak van de overwinning smaakt zoet. En Veensche Boys had het ook wel weer nodig, na een paar onnodige verliespartijen. Toch leek Veensche Boys in de wedstrijd tegen vv Dieren ook een tijdje op de slachtbank te liggen. Trainer Erik Assink ‘Ik vond dat wij in de eerste helft prima voor de dag kwamen. Er was rust in het spel. Er was overleg. Er was veel overwicht. Het regende geen kansen. De laatste voorzet kwam te vaak net niet aan of een schot werd geblokt, zoals bij Danny Brouwer. In de tweede helft vond ik Dieren gelijkwaardiger, ze waren meer op onze helft te vinden. Dan zul je net zien dat ze een bal van twintig meter erin schieten. Die zat strak in het hoekje. Maar goed, Wessel had ons al met een prima redding met de voet op 0-0 gehouden. Dat het uiteindelijk 1-1 wordt is heel onverwacht. Alwin heeft volgens mij bijna nog nooit gescoord. Die schoot de bal strak en overtuigend in. Na een voorzet van alweer Alwin werd de 2-1 gemaakt. Daarna was er nog een kans op 3-1 door Julian. Het voelt als een opluchting. Je kunt niet wekelijks het verhaal houden dat we meer hadden verdiend dan dat we kregen. Dat was bij Merino’s zo: daar hadden we niet verdiend te verliezen. En vorige week hadden we bij CJVV zeker niet verdiend te verliezen. Toen hadden we gewoon moeten winnen.

Toen de 0-1 viel van Dieren zou je hebben verwacht dat ze gingen inzakken en de overwinning gingen veilig stellen.

Erik Assink: Dieren staat in de middenmoot en heeft een jaar met de nodige meevallers. Ze hebben meer punten dan waar ze misschien op rekenden. Misschien hoopten ze op meer succes en ze zijn gaan proberen de 0-2 te maken. Dan is de wedstrijd klaar. Dat hebben we gelukkig weten te voorkomen. En dan is deze doelpuntenvolgorde leuker dan 1-0, 2-0 en 2-1.

Het zoet van de overwinning smaakte lekker.

Assink: Je zag de opluchting natuurlijk ook. Ik ben ook niet de vrolijkste als ik dinsdag naar de training kom en na afloop de jongens moet spreken. Dat weten ze ook.

Ze gingen in een kring staan en de zege vieren.

Assink: Ze zijn gewoon hartstikke blij man. Je kunt niet wekelijks een teleurstelling verbijten.

Alwin van Domselaar kreeg de credits bij alle acties die bij de goals horen

Assink: We hebben een fantastische sfeer in het elftal. We zijn dan ook heel erg gebaat bij winstpartijen. Want dat maakt het nog leuker. Daar hebben wij de laatste weken gewoon slechte zaken gedaan. Naast Alwin, een noeste arbeider, hadden we trouwens een prima keeper. Wessel is aan een ongelooflijke revival bezig. Hij leefde er voorheen nooit zo voor en zat ernaast bij zijn optreden. En dit jaar doet hij het heel goed. Ik ben heel blij met hem. Het is een aanwinst voor de komende jaren.          

Trainer Dieren: ‘Het is gewoon zuur’

Bram Wijnands, trainer van vv Dieren, had er goed de pee in na het onverwachte verlies tegen Veensche Boys. ‘Binnen een minuut geeft Dieren het helemaal weg, terwijl wij eigenlijk meer zaten te wachten op de 2-0.’

Ik had ook gedacht na de goal van Dieren dat jullie gingen inzakken en vervolgens de overwinning veilig stellen. Maar vv Dieren ging zelfs een tandje erbij zetten.

Wijnands: ‘We hebben een hele jonge ploeg. Dat zie je ook wel. Eigenlijk moeten we gewoon die bal wegschieten op de zestien bij de 1-1. Dan willen we toch weer naief voetballen. Dan geef je het weg. Twintig seconden erna ligt-ie er weer in. Dat is voetbal.’

Hoe hard is de klap aangekomen?

Wijnands: ‘Op dit moment wel hard, maar je moet het ook relativeren. We zijn gepromoveerd. Het doen het op zich goed. Maar dit zijn dingen waarvan we snel moeten leren. De jongen die het overkomt, mag nog in de A1. Die is 18 jaar. We moeten snel leren. We komt nu allemaal dicht bij elkaar. Het is gewoon zuur. Maar het heeft ook te maken met volwassen worden. Dat je dan net op tijd een wedstrijd dood maakt. Maar het zat er vandaag niet in.’

Interviews en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: