Erik Assink baalt van gemakzucht Veensche Boys

  • 17 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1150 Views

Erik Assink baalde als een stier na afloop van OWIOS – Veensche Boys en moest naar eigen zeggen eerst afkoelen om zijn teleurstelling te verbijten. ‘In het oosten van het land zouden ze zeggen: ‘Ik ben niet goed te pas’. Zoveel mensen die niet in staat zijn om de bal van A naar B te spelen. Het was een wedstrijd die we ten koste van alles naar ons toe hadden moeten trekken. Maar het was allemaal zo gemakzuchtig.’

Voelt dit als een nederlaag, ondanks het puntje?

Erik Assink: Ik vind dat het voetbal vandaag een nederlaag heeft geleden bij ons. We hebben niet een ploeg die het zo zeer moet hebben van duelkracht en meedogenloos ingrijpen met het mes tussen de tanden. Dat hebben we niet in de laatste lijn, niet op het middenveld en dat hebben we eigenlijk ook niet voorin. Als je dan tegen een ploeg komt te staan, die met een tomeloze inzet wel bereid is om vechten voor de bal en je wordt door die lamlendige houding in een wedstrijdsituatie gebracht dat je op achterstand staat en dat je dus moet forceren.

Veensche Boys had vooral in de eerste helft helemaal geen antwoord op het spel van OWIOS.

Erik Assink: Verdedigend zag het er natuurlijk helemaal niet goed uit. Niet bij de eerste goal en ook niet bij de tweed goal en bij andere situaties die aan de orde waren en waar we simpel werden uitgespeeld. Het werd in de tweede helft een meer open wedstrijd. Ook wij hebben een aantal kansjes laten liggen. Nico van den Brom had zeker een aantal kansrijke situaties.

In de tweede helft zag ik meer dynamiek.

Erik Assink: We werden geholpen door een snelle 1-1. Maar geven net zo gemakkelijk dat gelijke spel weer uit handen met een onnozele bal die middendoor wordt uitverdedigd. Ze lopen zomaar naar onze goal toe. De bal zat er zomaar in. Dan moet je weer, terwijl je al niet lekker speelt, iets forceren. Dat betekent ruimte aan de achterkant. Daar had misschien onderweg nog wel een derde goal gemaakt kunnen worden door hun. Gelukkig pakken we de 2-2 op. Maar we hebben gewoon slecht gespeeld. We hebben heel gezapig gevoetbald, we werden gemakkelijk afgetroefd en we stonden te gemakkelijk toe dat deze tegenstander op de been bleef en volkomen verdiend een gelijkspel oppakt.

Heeft OWIOS zich niet extra ingespannen omdat ze tegen de koploper moesten voetballen?

Erik Assink: Dat is altijd het verhaal. Laat ons maar in de luwte op twee puntjes achterstand. Want je zag de website van OWIOS ook: Koploper Veensche Boys komt op bezoek. Dat betekent dat er een bepaalde verwachting is en een bepaalde mentaliteit. OWIOS heeft zich hierdoor extra opgeladen. We zullen ons wel even laten zien. En dan ook nog het voordeel van de voorsprong hebben. Veensche Boys was geen schim van de ploeg van vorige week. Dan heb je een moeizame middag.

Ga je vanavond nog wel lekker slapen?

Erik Assink: We hebben tweemaal een achterstand goed gemaakt. Maar dat is ook bijna het enige positieve wat ik aan vanmiddag heb overgehouden. Ik ben dus vanavond niet bepaald vrolijk.

Dan moet volgende week nog Dronten komen.

Erik Assink: Dat is weer een nieuwe wedstrijd. Ik weet dat het niet altijd halleluja kan zijn, maar dat je je zo gemakkelijk laat aftroeven in een wedstrijd en je zo gemakkelijk de tegenstander op de been laat blijven in plaats dat je ze aanpakt, daar kan ik niet bij. Dat geldt voor alle posities in het veld. Ik kan amper een voldoende noemen.  

Bron en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: