• 25 april 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1827 Views

De JO10-2 had er afgelopen zaterdag weer zin. Om half 10 was er afgesproken op het sportpark van SDVB in Barneveld. Daar eenmaal aangekomen, maar eens op zoek naar de kleedkamer en het veld. Dat bleek nog niet zo makkelijk op zo’n groot sportcomplex. Uiteindelijk stonden alle jongens na een lekkere warming-up om 10u klaar om af te trappen.

De eerste helft was eigenlijk zoals alle eerste helften bij Veensche Boys JO10-2 gaan; afwachtend en de tegenstander te veel laten voetballen. Het stond dan ook al snel 2-0 voor SDVB. Levi scoorde de eerste treffer voor Veensche Boys na een mooi één tweetje met Lasse. En daarna werd het ook al snel weer 2-2; Luca bereikte met een verre uittrap Mano, die de bal vervolgens in de voeten van Lasse speelde. Lasse tikte de bal lekker binnen.

Verdedigend liep het daarna nog steeds niet erg goed. De Barnevelders wisten voor rust nog drie keer te scoren, omdat de JO10-2 te weinig druk gaf. Luuk gaf nog wel een mooie assist op Lasse, waarna hij zijn tweede doelpunt kon scoren: 5-3.

Na een aantal tips van Jasper gingen de jongens het veld weer in. Barneveld bleef druk geven en stond op een gegeven moment met 8-4 voor. De goal van Veensche Boys werd gemaakt door Mano na een assist van Luuk.

Zowel de spelers als de supporters uit Nijkerkerveen hadden het gevoel dat er meer in zat. SDVB dacht de overwinning al op zak te hebben en liet het een beetje gaan. Dylan veroverde de bal achterin en wist na een mooie dribbel Lasse te vinden. Hij maakte de 8-5. De volgende goal was ook voor Veensche Boys; Boaz kreeg de bal achter de keeper na een assist van Lasse. Zou een gelijkspel nog mogelijk zijn? Dylan ging er in ieder geval voor. Na weer een gewonnen duel plaatste hij de bal vanaf de middenlijn over de keeper in de goal. Een prachtig doelpunt. Helaas was de speeltijd over en kwam de eindspurt van de mannen uit Nijkerkerveen net te laat. De scheidsrechter noteerde een 8-7 eindstand op het wedstrijdformulier.

In verband met de meivakantie heeft de JO10-2 nu twee weken geen wedstrijd. Op zaterdag 13 mei zal het team weer afreizen naar Barneveld, maar nu naar VVB. Deze wedstrijd start pas om 10:45u. Een latertje dus. Let op, een dag later, zondag 14 mei, is het moederdag. Loop vooral even bij onze sponsor Charme & Chique naar binnen voor leuke accessoires of een cadeaubon!