Eerste overwinning van het jaar voor de meiden van JO9-4!

• 28 maart 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO9
  • 1231 Views

Op een natte woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen EFC ’58 uit Ermelo op het programma. De meiden van JO9-4 hadden het volle vertrouwen in elkaar en werken al weken toe naar de eerste overwinning! Tijdens de laatste wedstrijden hebben we gezien dat dit nieuwe team steeds beter op elkaar is ingespeeld en dat de meiden gebruik maken van elkaars kracht. Hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken tegen de zwart-witten uit Ermelo.

De start van de wedstrijd was nog even zoeken voor de meiden, ze kwamen al snel op 2-0 achter. Na een pep talk tijdens de rust van het eerste kwart, vlogen de meiden uit de startblokken. Anneroos dribbelde direct vanaf de aftrap langs alle spelers en scoorde de aansluitingstreffer. Net wat de meiden nodig hadden om er weer vol voor te gaan! Al snel viel de 2-2 wat de meidenenorm veel vertrouwen gaf en dat zag je terug op het veld. Met de wind in de rug speelden ze heel sterk. Door fanatiek verdedigend werk van Femke en Elise en een paar prachtige reddingen van Valerie konden ze door nog eens twee goals van Anneroos uitlopen naar 4-2! Met lachende gezichtjes gingen de meiden de rust in. Nog 1 helft volhouden en de eerste overwinning van het jaar is een feit.

Makkelijk ging het niet en ze hadden het zwaar met de harde tegenwind. Ondanks het vele storende werk van een ontketende Kayleigh kon zwart-wit toch weer terugkomen in de wedstrijd en werd het zelfs 4-5. Met nog een kwart te gaan moesten de meiden uit een ander vaatje gaan tappen. EFC had echter geen rekening gehouden met de zussen Jenill en Julynn die na de aansluitingstreffer de Veensche ‘Girls’ uit laten lopen naar 7-5! De meiden dachten dat ze er al zouden zijn, maar er waren een aantal belangrijke reddingen van debuterend keepster Maud nodig om de uiteindelijke 7-6 overwinning over de streep te trekken!

Wat een fantastische avond waarin de meiden hun allereerste overwinning met goed spel en fanatieke inzet konden gaan vieren! Ondanks de kou en regen werden de overwinningsijsjes met een brede glimlach in ontvangst genomen. Goed gedaan meiden!!