Dramatische tweede helft nekt Veensche Boys tegen Valleivogels

• 1 april 2023
  • 1469 Views

Veensche Boys speelde misschien wel één van de beste eerste helften van het seizoen, maar na rust ging de ploeg uit Nijkerkerveen alsnog de bietenbrug op tegen de Valleivogels. Na een 1-2 voorsprong voor de Veenders kantelde de wedstrijd in het voordeel van de ploeg uit Scherpenzeel en werd uiteindelijk een 5-2  winst voor De Valleivogels op het scorebord gezet. Tom van Donselaar maakte de beide goals namens Veensche Boys. Zijn goals waren vrijwel identiek. Een rush vanaf het middenveld rondde hij prachtig af. Ondertussen scoorden de Valleivogels tegen middels Erik van Eem. Bijna was het ook al 2-2, maar een weggestompte bal van invalkeeper Wessel Bosman achter de doellijn werd door de scheidsrechter niet gezien als een goal. Dit tot grote frustratie van de staf en spelers van De Valleivogels die in alle staten waren. Na rust kon Steven van Zanten bijna de 3-1 maken, maar de bal smoorde in het goalgebied van de Scherpenzelers. Naarmate het vervolgens harder ging regenen, verslechterde het spel van Veensche Boys. De ploeg uit Scherpenzeel pompte de bal consequent naar voren en invalkeeper Wessel Bosman had vrijwel geen schijn van kans. In rap tempo vielen vier goals in het voordeel van de tegenstander met achtereenvolgens Alex van Eem, Erik van Eem en tweemaal Rik Huizer. Het seizoen voor Veensche Boys lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Foto en tekst Kees van den Heuvel