Donkere wolken boven hoofden van Veensche Boys

• 25 maart 2023
  • 1393 Views

Er pakken zich letterlijk en figuurlijk donkere wolken samen boven de hoofden van Veensche Boys. Op eigen veld en onder barre regenachtige omstandigheden verloren de Blauwe Helden van VRC. De club uit Veenendaal kreeg slechts vier kansen en daarvan benutte zij er drie. Einduitslag 1-3.

Veensche Boys strijdt niet meer voor het kampioenschap in de Tweede Klasse C, maar de titel ‘Kampioen Kansen Missen’ kunnen ze dit seizoen wellicht wel op hun conto zetten. Veensche Boys speelde tegen VRC namelijk best wel overtuigend. Het had lange tijd een veldoverzicht, maar de vele levensgrote kansen werden, net als in de vorige wedstrijden, niet benut. En als ze aan de ene kant niet vallen, dan schiet de tegenstander ze erin. Dat gebeurde dan ook in het slot van de eerste helft. Eerst was het Marc de Gooijer die een vrije trap van Jurrien van der Horst erin kopte en ver in blessuretijd was het dezelfde Van der Horst die alle ruimte kreeg om op de stroom van de wind de tweede te maken. Het ongeloof bij Veensche Boys was groot, want zij dicteerde tot dat moment de wedstrijd. Na rust kwam Veensche Boys met een offensief. Dat had soelaas, want Julian Buitenhuis knalde keihard de 1-2 binnen in de derde minuut. De Blauwe Helden zetten flink aan, maar een verdedigingsfout bij de ploeg van Erik Assink zorgde ervoor dat Levi Vos vrij kon doorlopen en de 1-3 maakte. VRC zette het achterin helemaal vast waardoor Veensche Boys geen kans meer kreeg om langszij te komen. Veensche Boys staat vierde in de competitie. Volgende week zaterdag 1 april is de klapper tegen Valleivogels. Foto en tekst Kees van den Heuvel