Dennis Been: ‘We zijn ontzettend naïef geweest tegen Veensche Boys’

‘We zijn in de eerste helft ontzettend naïef geweest tegen Veensche Boys’, zo verklaart trainer Dennis Been van Nieuwland de 6-0 nederlaag tegen Veensche Boys. ‘Wanneer we moeten opbouwen kiezen we voor de lange bal. En op het moment dat we de lange bal moeten spelen, gaan we opbouwen. We kozen voor de verkeerde momenten om op te bouwen. We wilden van achteruit spelen, alleen moet het wel realistisch zijn. Op het moment dat je helemaal wordt vastgezet op eigen helft, dan is dat niet het moment om op te bouwen en moeten we de lange bal spelen.’

Veensche Boys was erg gretig, misschien wel te gretig, waardoor Nieuwland er nog genadig vanaf is gekomen.

Dennis Been: ‘Ja, ik denk dat we bij rust blij mogen zijn dat het slechts 3-0 stond.

Wat is in de rust besproken om het varkentje alsnog te wassen?

Dennis Been: Uiteindelijk was het schade beperken. De poorten sluiten.

Je kunt ook de pot dichtgooien en gokken op de counter.

Dennis Been: Nou, je zegt het goed. We hebben in de rust aangegeven dat we de momenten van opbouwen moeten kiezen. Wanneer wel en wanneer niet. Vooral de diepte verdedigen, want daaruit bleek Veensche Boys keer op keer levensgevaarlijk.

Ik zag geen kantelmoment maar Nieuwland heeft wel degelijk kansen gehad.

Dennis Been: Op het moment dat we 1-0 achterstaan hebben we een enorme kans gehad op de 1-1. Uiteindelijk moeten we het niet over kansen hebben, want we verliezen met 6-0 maar het hadden er ook wel 10 kunnen zijn. In de tweede helft was het zaak om gesloten te spelen en zorgen dat we de poorten sluiten en dat we enigszins in de omschakeling nog ergens gevaarlijk konden worden. Dat was het belang van de tweede helft.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel / Aalt Guliker

Kees van den Heuvel

Share: