Dave Knikker naar Veensche Boys

  • 21 januari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1429 Views

Dave Knikker, die de overgang maakt van NSC Nijkerk naar Veensche Boys, neemt met zijn acht jaar in de top van het voetbal heel veel ervaring mee richting Nijkerkerveen. De 27-jarige verdediger speelde tot de A1 bij Sparta Nijkerk en daarna was hij basisspeler in het eerste van NSC Nijkerk. Zijn reden om over te stappen richting Veensche Boys: ,,Ik ken natuurlijk veel jongens hier en ze hebben me al een keertje gevraagd om bij Veensche Boys te komen voetballen. Dus ik twijfelde eigenlijk vorig seizoen al om hiernaartoe te komen. Dit was nu een goed moment om de overstap een keer te maken, dus een nieuwe stap te zetten.”  Hij geldt evenwel als een oer-NSC-er. ,,Jazeker. En ik heb het daar ook echt wel naar mijn zin gehad. Alleen, ik denk dat het voor mezelf goed is om een keer een nieuwe uitdaging aan te gaan en weer met alle teamgenoten te spelen.” Wat zijn zijn kwaliteiten? Dave Knikker: ,,Ik ben een moderne rechtsback, om het maar zo te zeggen die veel energie heeft, veel duelkracht en graag mee opkomt.” Nu kan het gebeuren dat je volgend jaar tegen je oude club moet voetballen in de competitie. ,,Dat zou zomaar kunnen. Ik hoop het niet. We gaan natuurlijk wel proberen om het beste ervan te maken bij NSC. We willen in de eerste klasse blijven, want kwaliteit is er. We gaan er echt het beste van maken, maar soms wil het niet zoals je wilt in een seizoen en dan moet het soms op een andere manier.” Foto en bron Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: