Danny Brouwer hint op comeback bij Veensche Boys

  • 15 augustus 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1194 Views

De carrière van aanvaller Danny Brouwer leek op een dood spoor te zijn beland toen hij twee jaar geleden werd geconfronteerd met een afgescheurde kruisband. In de tussentijd werkte de spits van Veensche Boys echter hard aan zijn comeback en in de oefenwedstrijd tegen Argon mocht hij zelfs een half uur meespelen. ‘Ik zit nu in een traject wat ik aankan qua opbouw en speelminuten. Het is nu twee jaar geleden dat ik voor het eerst geblesseerd raakte. Ik mocht tegen Putten al even spelen en het is nu een kwestie van rustig opbouwen. Het is wel een paar keer door mijn hoofd gegaan dat het einde carrière was, maar als je fitter wordt en de jongens ziet voetballen, dan begint het toch wel weer te kriebelen. Het is weer goed met mijn knie.’

Je wilt terugkomen bij Veensche Boys

Danny Brouwer: ‘Ik wil zeker terugkomen. Ik ben erg gedreven op dit moment. Ik moet zeggen dat ik weer van het spelletje geniet. Ik ben geopereerd en heel vooral lang gerevalideerd. Ik ben fit. Voordat ik een hele wedstrijd aankan dan zitten er nog wel wat wedstrijden tussen, hoor. Dan ga je naar 45 minuten, 60 minuten en bouw je het rustig op.’

Een teleurstellend resultaat bij Argon. Was Argon beter of heeft Veensche Boys een offday gehad?

Danny Brouwer: ‘We hebben het er in de rust over gehad. Het is een eerste wedstrijd na een lange periode. Dan is het vooral een kwestie van gemakkelijk spelen en compact houden als de tegenstander aan het aanvallen is.  Op een gegeven moment zie je dat er veel ruimte ontstaat op het veld, we maken nog veel fouten.’

De tegenstander onder druk zetten: dat heb ik gemist

Danny Brouwer: ‘Je moet er als één geheel staan. Of je druk zet of inzakt, dat moet je als team zijnde doen. Ik weet dat er nu nog veel ruimte lag tussen de linies en dat het daarom moeilijk was om te belopen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel     

Kees van den Heuvel

Share: