Cursus reanimatie/AED

De laatste tijd horen en lezen we vaker dat op sportvelden mensen getroffen worden door een hartstilstand. Onlangs vonden in Soest nog 2 incidenten plaats, waarbij 1 persoon gered kon worden doordat er tijdig gereanimeerd kon worden.

Ook bij Veensche Boys hangt een AED en het is wenselijk dat meer vrijwilligers, die regelmatig bij de club aanwezig zijn, kunnen reanimeren. Daarom hebben we besloten een cursusavond te organiseren, waar deelnemers een Reanimatie certificaat kunnen halen.

Toen we intern wat rondvraag deden, bleek dat belangstelling zo groot dat we aan één avond niet genoeg hadden. Dus hebben we een tweede cursusavond georganiseerd en wel op maandag 29 januari 2024. Voor deze avond zijn nog enkele plekken beschikbaar.  Zijn er dus leden/vrijwilligers van Veensche Boys die belangstelling hiervoor hebben, dan kunnen ze dit laten weten door een mail te sturen naar voorzitter@veenscheboys.nl

De cursus wordt gegeven door een erkend docent en levert een certificaat op, waarmee je je ook kunt aanmelden bij Hartslag.nu. Je kunt dan opgeroepen worden in noodsituaties.

Bestuur s.v. Veensche Boys

Walter van Bloemendaal

Share: