Corona maatregelen per 26 januari 2022

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus per 26 januari verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag.

Een samenvatting van de regels vanaf 26 januari 2022:
– Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
– Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
– Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek
– Sportkantines mogen weer open, echter hebben wij besloten dat de kantine alleen op de zaterdagen geopend is. Op doordeweekse avonden is de kantine nog gesloten.
– Kleedkamers, toiletten en douches zijn open. Kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor spelers en begeleiding (geen ouders).
– In de kleedkamers is het dragen van een mondkapje verplicht vanaf 13 jaar.
– Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal
– Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder (er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers)

Vervolg competitie
Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Echter het voetbal heeft in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de 1ste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de 1ste competitiehelft. Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent.

Bekervoetbal veld- en zaalvoetbal
Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen, behalve de landelijke beker zaalvoetbal mannen en vrouwen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. We geven de prioriteit voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

Categorie A senioren mannen veldvoetbal

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.
In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

Categorie B veldvoetbal
Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.
De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Categorie B senioren mannen zaalvoetbal
De senioren in het zaalvoetbal gaan aankomende week, vanaf 31 januari starten met het reguliere programma.

Uitleg categorie A of B
Categorie A veldvoetbal betreft alleen Veensche Boys 1, 2 en 3.
Categorie B veldvoetbal betreft alle andere elftallen van Veensche Boys (senioren, jeugd, 35+ en dames 7×7)
Categorie B zaalvoetbal betreft alle zaalvoetbalteams van Veensche Boys

Walter van Bloemendaal

Share: