Blauwe helden JO8-4 ook buiten het veld winnaars

  • 15 januari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • JO8
  • 1057 Views

Het is alweer even geleden dat de mannen van de JO8-4 helemaal los gingen bij het verkopen van de loten voor de Grote Clubactie. Geheel terecht sleepte het team dan ook de hoofdprijs binnen: Kaarten voor het bijwonen van de eredivisiewedstrijd Utrecht-Groningen. En wat een belevenis was het! Voor de meeste mannen was het de eerste keer in zo’n groot stadion en wat werd er genoten. Zelfs de Ajax supporters van de JO8-4 waren voor de gelegenheid even (tijdelijk… ?) omgedoopt tot de harde kern van FC Utrecht en deden de Bunniksite verbleken…

Toen Utrecht met 0-1 achter kwam waren het dan ook de mannen van de JO8-4 die net als op het veld ook op de tribune hun schouders eronder zetten. FC Utrecht, gesteund door de Blauwe Helden als 12e man, voelden de steun van de tribune en kregen vleugels. De Utrechters namen een voorbeeld aan de JO8-4 en geheel terecht werd de achterstand omgebogen in een 2-1 overwinning. Het feest op de tribune was compleet? Waar het stadion na de wedstrijd leeg liep ging de JO8-4 nog even vrolijk door en zette op de tribune de polonaise in onder luid gezang!

Nadat de collega’s van FC Utrecht tijdens een ereronde vanaf het veld de Blauwe Helden hadden bedankt voor hun steun was het tijd om te vertrekken. Uiteraard werd de leuke dag nog even feestelijk en passend afgesloten bij de snackbar. En ook daar maakten de mannen er met elkaar een feestje van.

En dan tot slot nog even dit. Dat de JO8-4 het niet alleen op de tribune goed doet dat blijkt wel uit de resultaten van afgelopen periode. De mannen hebben in hun eerste seizoen al zo goed gepresteerd dat ze nu zelfs van de 4e naar de 3e klassen zijn gepromoveerd. Op dit moment zijn de mannen dan ook volop in training om ook in de 3e klasse weer goed voor de dag te komen. Aan de teamspirit en inzet zal het niet liggen en dus gaan we met veel vertrouwen de 3e klasse in!

Kees van den Heuvel

Share: