Besluit KNVB Regiocup jeugd uitgesteld

De KNVB wilde deze week een beslissing te nemen over de KNVB Regiocup voor de jeugd. Dit besluit wordt echter nog even uitgesteld. Gezien de positieve ontwikkelingen rondom de coronacijfers, houdt de KNVB nog steeds hoop dat er op korte termijn (versnelde) versoepelingen volgen. Als er nu een streep door de KNVB Regiocup wordt gezet, wordt er voor jeugdvoetballers wellicht onnodig het plezier ontnomen dat zij beleven aan het spelen van wedstrijden.

De KNVB vindt het belangrijk dat voetballers, ook dit seizoen, nog even kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen. Daarom staat de organisatie van de KNVB Regiocup voor de jeugd in de startblokken. Maar de Regiocup kan pas starten als de maatregelen dit toelaten.

De KNVB is in haar besluitvorming afhankelijk van beslissingen die genomen worden door het demissionair kabinet. De bond blijft dan ook op alle mogelijke manieren met hen in gesprek om ervoor te zorgen dat de groep van 27+ weer normaal kan trainen en dat (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk worden.

ONZEKERHEID
Het uitstellen van een besluit over het al dan niet door laten gaan van de KNVB Regiocup voor jeugd brengt nog even onzekerheid met zich mee. Maar zoals gezegd, willen we de Regiocup niet onnodig annuleren en is het helaas nog te vroeg om toe te zeggen dat de Regiocup doorgang kan vinden.

Uiteraard informeren we iedereen zo snel als mogelijk op het moment dat er een definitief besluit is genomen.

Walter van Bloemendaal

Share: