Bert van Hunenstijn: ‘Veensche Boys wist de oplossing niet’

  • 4 september 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1237 Views

Veensche Boys en Bert van Hunenstijn, huidig trainer van Hierden. Op allerlei manieren kruiste zijn carrière met de ambities van Veensche Boys: het is nog altijd een vurige wens van uw verslaggever dat hij de Blauwe Helden aan gaat voeren. Zaterdag 3 september troffen ze elkaar weer. De sympathieke trainer van Hierden heeft de taak gekregen om zijn team weer helemaal op te bouwen.  De eerste slag is echter aan Veensche Boys dat met 0-1 won van Hierden.

Ondanks de slordige wedstrijd, was het een beladen wedstrijd. Een derby.

Bert van Hunenstijn: Wel een beetje een derby. Maar we hebben nog niet één keer negentig minuten in de benen gehad. Dat zei ik vooraf al tegen Erik Assink. Je bouwt het op en je vraagt wat van deze groep, maar er is sprake van fysieke achterstand en daar moet je rekening mee houden. In deze wedstrijd vond ik Veensche Boys in de eerste helft meer balbezit hebben. Ze kwamen er echter niet goed door, dus de organisatie bij Hierden stond goed. Veensche Boys wist de oplossing niet. In de rust heb ik aangegeven om dat vol te houden maar dan zie je in de tweede helft dat we hogerop kunnen gaan en dan denk ik dat we uiteindelijk nog best wat kansen hebben gehad.

De lange ballen van Hierden waren knap gevaarlijk.

Bert van Hunenstijn: Ik wist dat de backs van Veensche Boys wat hogerop staan en dan moet je de bal erachter leggen. Dus eerst ga je lokken en daarna leg je de bal erachter. Dat pakte soms goed uit. Dan krijg je bijvoorbeeld zo’n reuzekans.  De doelman redt Veensche Boys. Dat is gewoon zo, maar als Veensche Boys wat zorgvuldiger was in de afwerking hadden ze ook op 0-2 kunnen komen. Ik denk al met al dat we goed in de wedstrijd zaten. Stiekem had ik een gelijkspel terecht gevonden.

Normaal gesproken zouden we elkaar weer tegenkomen in de competitie, maar Veensche Boys is ingedeeld in West en Hierden in Oost. Wat is jouw opdracht met Hierden? Snel terug naar de eerste klasse?

Bert van Hunenstijn: We hebben aan de onderkant jonge spelers erbij gehaald. Jongens uit de regio met Hierdens bloed die bij VVOG of DVS voetbalden. Die hebben we teruggehaald naar de club. We zijn gedegradeerd en we moeten ons verlies nemen. We gaan de boel opbouwen en de jongens moeten minuten gaan maken. De ouderen helpen de jonge gasten daarbij. Met elkaar willen we komend seizoen in de top 6 zitten. De organisatie in maar ook rondom het veld zijn we aan het vernieuwen.

Ik kan je alvast waarschuwen. Je gaat in Oost Tweede Klasse H nog een aantal zware tegenstanders treffen.

Bert van Hunenstijn: Dan hoef je alleen maar Batavia en Unicum te noemen, maar we weten van bepaalde ploegen uit Oost de kracht nog niet. Ik weet wel dat het vooral jongens zijn die fysiek goed staan. Veel beleving. Het wordt een hele interessante competitie. Alleen vind ik dat wij het van het voetbal moeten hebben. Als we maar wat gaan doen, dan heeft het geen nut om mij als trainer te halen. We zijn bezig om een speelwijze te laten zien dat attractief is. Dat heb ik op bepaalde momenten gezien en op andere momenten waren we te onrustig met de bal. Het is puur opbouwen, opbouwen. Als ik gelijk terug zou willen naar de eerste klasse dan zou ik andere spelers moeten halen. Als je dit kan brengen, vind ik dat prima voor nu. Daar kun je verder mee.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel    

Kees van den Heuvel

Share: