Bekerdebutant Veensche Boys leunt op ervaring Jordy Deckers

  • 11 augustus 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1345 Views

De voorronde voor de KNVB-beker is zaterdag een primeur voor Veensche Boys, maar niet voor doelman Jordy Deckers. De oud-prof deed al een schat aan bekerervaring op.


Sinds 2020 staat Jordy Deckers onder de lat bij Veensche Boys. De 34-jarige Almeerder was eerder tien jaar prof en speelde meer dan 150 wedstrijden in het betaald voetbal. Via Spakenburg belandde hij in Nijkerkerveen, waar spelen in de KNVB-beker nieuw is. ,,Het is uniek voor de club”, zegt Deckers over het bekerduel met HVCH. ,,Natuurlijk is dat spannend. Ik ben zo verbonden geraakt met de club. Dat heb ik nergens anders zo gevoeld als hier.”

Toch startten de ‘Blauwe Helden’ afgelopen seizoen niet goed en waren er interne strubbelingen. ,,We kenden een up en daarna een lange down. Op een gegeven moment verloren we twee keer achter elkaar. Dat had ik hier nog nooit meegemaakt. Het onderlinge tumult losten we daarna op en sinds we DETO in de districtsbeker uitschakelden, verloren we geen wedstrijd meer.”

Via een paar knappe stunts bereikte Veensche Boys zelfs de districtsbekerfinale, die verloren ging tegen Berkum (1-3). ,,Binnen de club was de euforie groot door de plaatsing voor de KNVB-beker, maar wij als spelers wilden meer. Helaas waren de bekerfinale en de nacompetitie ons net teveel.”

De club en ook veel spelers debuteren zaterdag in de KNVB-beker. Dat geldt niet voor Deckers, die al vijftien wedstrijden in het hoofdtoernooi speelde. ,,Bij Excelsior was ik in 2011 de bekerkeeper. We zaten dat seizoen in de eredivisie en namen het op tegen GVVV, waar onze huidige trainer Erik Assink destijds coachte. We speelden belabberd en verloren met 0-3. In de rust was ik witheet. Zo boos, dat de wasmanden je om de oren vlogen.”

Shirtjes ruilen

Met Spakenburg beleefde Deckers een bijzondere avond bij zijn oude club Ajax. ,,We speelden in een volle Arena. Dat was leuk voor de club en de jongens die dat nog nooit hadden meegemaakt. Alleen vond ik dat we de wedstrijd als iedere andere moesten benaderen. Dat was niet het geval, want voor de wedstrijd waren spelers al bezig met shirtjes ruilen. We verloren met 7-0 en uiteindelijk was ik volgens mij de enige die geen Ajax-shirt had.” De doelman heeft betere herinneringen aan een andere wedstrijd in de KNVB-beker: ,,Met Spakenburg werd het ook eens verlengen tegen OFC en volgden zelfs strafschoppen. Ik pakte de tweede en was de gevierde man.” Een jaar eerder speelde Deckers in Tilburg tegen de uiteindelijk verliezend finalist Willem II. ,,We verloren die wedstrijd helaas. Het stadion was wel erg goed gevuld. Dat was leuk om mee te maken”, aldus Deckers.

Veensche Boys mag ook dromen van soortgelijke affiches, al moet het voor een ontmoeting met een profclub eerst twee voorronden overleven. Deckers: ,,We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Eerst maar eens HVCH, dat twee niveaus hoger speelt. Maar we gaan zeker niet doen alsof we de mindere zijn, dat deden we eerder ook niet tegen de divisieteams die we uitschakelden.” De timing van de wedstrijd is niet de meest gunstige voor Veensche Boys. ,,We zijn op 1 augustus begonnen met trainen en hebben zes keer getraind voor deze wedstrijd. Ik had graag tenminste één oefenwedstrijd gespeeld, maar dat kwam niet uit. Assink kennende zullen we qua fitheid in elk geval niet onder doen.”

Bron Pjotr Pos – Amersfoortse Courant. Foto Kees van den Heuvel (Jordy Deckers vierde de goal namens Veensche Boys in de finale van de districtsbeker tegen Berkum)

Kees van den Heuvel

Share: