Assink: We wilden niet winnen, we wilden DIK winnen

  • 5 oktober 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 619 Views

De verbetenheid waarmee Veensche Boys korte metten maakte met tegenstander VVOP (7-0) is het logische gevolg van het teleurstellende resultaat van de Blauwe Helden bij de Valleivogels (2-2) , concludeert trainer Erik Assink. Het zat ze al een week totaal niet lekker dat de ploeg uit Scherpenzeel niet op haar plaats is gezet, want zelfs met tien man was Veensche Boys toen sterker. Assink: ‘’De ergernis bij ons over het puntenverlies vorige week, met zo’n slappe eerste helft en twee dode momenten die ons de das omdoen, en vervolgens kansen zat krijgen om nog een winnende goal te maken, die ergernis heerste best wel afgelopen week op de training. Toen is het onderwerp van gesprek geweest. Er moest iets recht worden gezet. Niet alleen door te winnen, maar door dik te winnen. Ik heb 5-0, 6-0 genoemd. Daar moesten we naar streven, terwijl ik de kracht van VVOP niet eens kende.”

Er zijn meer ploegen in onze competitie waarvan we de kracht niet kennen.

Assink: Dat heeft ook een voordeel. Vorig seizoen was er een ploeg die heel veel winstpunten pakte. Nu zul je een betere en grotere kopgroep krijgen. Met veel verliespunten kun je nog steeds bovenin spelen.

Heb je genoten van de wedstrijd tegen VVOP?

Assink: Ik denk dat de boodschap wel begrepen was. Er waren veel verschillende doelpuntenmakers. Dat is ook niet onbelangrijk. Er waren hele mooie goals en ook een paar hele mooie aanvallen die niet met een goal werden bekroond. Ik denk bijvoorbeeld aan die duikkopbal van Tom van Donselaar.

De doelpaal brak bijna doormidden.

Assink: Hij kwam op de paal? Niet op de hand van de keeper? Hij hing echt in de lucht. Het was puur toeval dat Tom ernaar toe dook en precies op zijn kop belandde. Dat zou een hele mooie goal zijn geweest. We hadden ook nog twee steekballen. Eentje van Julian en de tweede van Levi. Daar kan ik gewoon van genieten. Ik geniet sowieso van winst, maar ik geniet ook van mooie dingen die misschien geen goal opleveren maar wat wel leuk is om naar te kijken.

Dit zorgt ook voor een goede teamgeest

Assink: Jazeker. Drie weken geleden speelden we tegen SO Soest. We stonden met 6-0 voor bij de rust. In de tweede helft werd het 7-2. Dus we verloren met 2-1.

Uiteindelijk was je best ontevreden bij SO Soest.

Assink: Tuurlijk. Tuurlijk. Tevredenheid en achterover leunen past niet bij mij. Het kan altijd beter. De intentie moet zijn om zo goed mogelijk te spelen en ook zo aantrekkelijk mogelijk. En aantrekkelijk is het als je op jacht gaat naar goals. Wat mij in de tweede helft tegen VVOP niet zinde was dat we toch te vaak de bal niet diep speelden.       

Interview en foto Kees van den Heuvel   

Share: