Armando van Breda naar Veensche Boys

  • 21 januari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1560 Views

Armando van Breda is de nieuwe aanwinst van voetbalvereniging Veensche Boys. De 21-jarige linksbuiten komt van NSC-Nijkerk. Hij begon in zijn jeugd bij Sparta Nijkerk, nam vervolgens een uitstapje naar DVS, Spakenburg en SDC Putten, om vervolgens zich aan te sluiten bij NSC-Nijkerk.  ,,Veensche Boys heeft in de eerste plaats een fantastische accommodatie, dat sowieso. Het is bij Veensche Boys allemaal top geregeld. De afgelopen paar jaar spelen ze bovenin mee en ik hoop dat ze dit seizoen gaan promoveren en dat we volgend jaar een klasse hoger gaan spelen. Maar anders gaan we dat volgend jaar doen.” Gaan we kampioen worden? Armando is er stellig van overtuigd. ,,Daar ga ik wel vanuit.” Zijn voetbalkwaliteiten? Armando: ,,Ik moet het voornamelijk hebben van mijn techniek en mijn snelheid. Doelpunten en assists kan ik ook wel afleveren, maar ik sta vooral bekend om mijn snelheid. Veensche Boys wilde een jongen met snelheid.” Jouw vader Arend stond aan de basis van de businessclub van Sparta Nijkerk, maar heeft hij ook een voetbalcarriere gehad? Armando van Breda: ,,Hij voetbalde tot de B1 vroeger. Toen kreeg hij wat aan zijn meniscus en toen heeft hij niet meer gevoetbald. Hij was wel snel, dus we hebben een beetje dezelfde kwaliteiten.”  Bron en foto Kees van den Heuvel  

Kees van den Heuvel

Share: