Alwin van Domselaar: Man van de Wedstrijd

  • 26 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1048 Views

Alwin van Domselaar werd na de wedstrijd Veensche Boys – asv Dronten uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Hij had de winst eigenlijk al een beetje voorspeld tijdens de veilingavond met Sjaak Swart. Totaal geen nervositeit, maar Alwin keek er zelfs naar uit om de strijd aan te gaan met Dronten. Hoe hij tegen de koploper toch de motivatie wist op te brengen om zo goed mogelijk voor de dag te komen: ‘Je begint vanaf nul en je moet gewoon altijd alles geven. Zo’n wedstrijd moet je naar je toetrekken door keihard te strijden.

Je hebt ze waarschijnlijk bestreden met hun eigen middelen.

Alwin van Domselaar: We wisten dat ze goed konden voetballen en als je daar een dosis werklust tegenover zet, dan komt het goed. We hebben vandaag echt  goed gevoetbald en op bepaalde momenten ook de rust bewaard. Op de juiste momenten de lange bal met snelheid van de voorhoede. Dan dwing je dat af.

Eerst vreesde ik dat jullie in het begin teveel krachten ging verspillen. Dat kwartje viel eigenlijk de andere kant op.

Alwin van Domselaar: Ja, gelukkig wel. Vanuit de counter konden we door en konden we de 2-0 maken. Die was heel lekker. Toen pepten we elkaar op. We hebben alles op alles gezet om de nul te bewaren.

Wat vond je van Dronten? Had je ze sterker verwacht?

Alwin van Domselaar: Ik had ze sterker verwacht, maar ik denk dat iedereen bij Veensche Boys het top heeft gedaan.

Jammer dan van Owios

Alwin van Domselaar: Ja. Jammer. Een klein smetje. We hadden wat recht te zetten. Maar gelukkig hebben we het goed gedaan. Vorige week was het gewoon een drama en vandaag hebben we dat recht gezet en nu kan je iedereen recht in de ogen kijken.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel  

Kees van den Heuvel

Share: