Alternatieve training O11 jeugd

  • 19 januari 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 552 Views

Sneeuw en temperaturen onder of net boven het vriespunt kunnen voetbaltrainingen nogal in de weg zitten. Zo ook in de afgelopen dagen. Iedere trainer wacht op het bericht of er wel of niet getraind kan worden in de avonden.

Op woensdag 17 januari hebben in totaal 19 kinderen uit de diverse O11 teams ruim een uur lekker kunnen voetballen in sporthal Watergoor. Wordt er binnen de vereniging gesproken over differentieel trainen dan was dit natuurlijk de uitgelezen kans om hier mee aan de slag te gaan.

Zo waren er voor de kinderen een drietal oefeningen uitgezet waarbij er dus op een andere ondergrond, met een mix van teams en twee verschillende maten bal gevoetbald kon gaan worden.

Nadat alle kinderen alle drie de oefeningen hadden doorlopen was er afsluiting met korte partijen waarbij het vooraf geoefende mogelijk wel kon worden meegenomen.

Het laatste half uur vroegen ze iedere 5 minuten wel of er nog meer partijen gespeeld konden worden en of we niet langer konden blijven voetballen. Als we de kans hadden om nog uren door te gaan dan hadden de kinderen niet meer thuis gegeten die avond!

Al met al een leuke en leerzame middag.  Een blik op de foto’s laat zien wat wij deze middag mee bezig zijn geweest.

Martijn 

Walter van Bloemendaal

Share: