Allereerste overwinning JO8-3

  • 22 november 2022
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 1636 Views

Op zaterdagochtend 19 november stonden de jongens van de JO8-3 klaar voor een derby tegen Hoevelaken JO8-3. Het is ijskoud buiten en de wind zorgt ervoor dat het nog kouder aanvoelt.
Warm aangekleed beginnen de mannen aan de wedstrijd. Ze zijn vastberaden om een keer te winnen. Dat zou natuurlijk erg leuk zijn.
Maar ook Hoevelaken is op zoek naar een overwinning. Al na 2 minuten scoren zij de 0-1. Gelukkig krijgt Levi niet snel daarna de bal en schiet hij met een hard schot de gelijkmaker.
Daarna wordt er even heen en weer gevoetbald totdat Hoevelaken een kans krijgt en weer op voorsprong komt: 1-2.
Dat laat Veensche Boys niet zo maar gebeuren. Er wordt goed overgespeeld en met twee mooie goals achter elkaar van Jan komen ze zomaar op voorsprong: 3-2.
Voor het publiek is het een spannende wedstrijd om naar te kijken. Lang wordt er heen en weer gespeeld met af en toe nog een mooie kans aan allebei de kanten.
Dan blijkt dat de mannen uit ’t Veen beter bestand zijn tegen de kou. Zij blijven met z’n allen overeind staan op het veld, terwijl de tegenstander meer last lijkt te hebben van de kille wind.

Er wordt door de boys weer goed overgespeeld en Jan kan nog twee keer scoren.
Met nog een laatste goal van Teun pakt Veensche Boys de overwinning met 6-2!

Wat een feest! Voor het eerst een wedstrijd gewonnen! Dat moet natuurlijk gevierd worden met een leuke teamfoto EN een zakje snoep.

Zo’n overwinning smaakt natuurlijk naar meer. Aanstaande zaterdag 26 november speelt de JO8-3 uit tegen Prins Bernhard JO8-1. Wie weet nemen zij dan een overwinning mee naar huis…

Walter van Bloemendaal

Share: