Aan de bak in de tweede klasse

  • 28 maart 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1473 Views

De JO10-2 mocht afgelopen zaterdag voetballen tegen VVOG Harderwijk. Een leuke tegenstander voor de eerste wedstrijd van Veensche Boys in de tweede klasse.

De voorbereidingen voor de wedstrijd waren goed. Ondanks het weer werd er op maandag- en woensdagtraining fanatiek getraind. De jongens zagen elkaar vrijdagavond nogmaals tijdens een teamuitje. Lekker samen gegeten en gelasergamed en op tijd het bedje weer in voor de wedstrijd in Harderwijk.

Witte broekjes, een onvoorspelbaar buienpatroon, echt gras en een scheids mèt fluitje; dat beloofde wat! Al snel stond het 0-1 nadat Levi een duel won en lekker binnenschoot. Daarna ging het wat minder. Veensche Boys was elke keer maar kort in balbezit. VVOG maakte daar goed gebruik van en scoorde tweemaal, 2-1. Nog niks aan de hand natuurlijk. Helemaal niet toen Jesse de 2-2 van ver en via een tegenstander scoorde.

VVOG speelt echter al het hele seizoen in de tweede klasse en was net even wat handiger. Ze kwamen op een 5-2 voorsprong. De jongens uit Nijkerkerveen moesten een tandje bijzetten. Er kwamen een aantal mooi uitgespeelde kansen, maar de bal wilde er niet in. In het laatste kwart kreeg Dylan een penalty mee en scoorde Luuk nog een afstandsschot, maar ook VVOG nog twee goals. Met een eindstand 7-4 kwamen de mannen het veld af. En die witte broekjes…. die waren niet wit meer!!

Een leerzame eerste wedstrijd in de tweede klasse. Zeker niet kansloos, maar Veensche Boys moet nu wel vol aan de bak. Leuk! De volgende tegenstander is Hoevelaken. De wedstrijd begint volgende week om 8.30u in Nijkerkerveen. Hopelijk met witte broekjes.

Anneke de Wit

Walter van Bloemendaal

Share: