‘Veensche Boys heeft van Dronten geen punten gestolen’

Opnieuw treft Veensche Boys zaterdag 12 oktober een tegenstander uit de polder. Dat is Batavia, waar Veensche Boys wisselende ervaringen heeft opgedaan, maar afgelopen week was het tegen asv Dronten waarvan met 2-2 werd gewonnen. We spraken de trainer Michael van den Berg: ,,Ik vond de 2-2 dik verdiend.’’

Op basis van de tweede helft was Dronten veel sterker.

Michael van den Berg:  Ik denk dat de eerste helft onze kant oprolde. In de tweede helft was het eerste half uur zeker voor Dronten. Het laatste kwartier was weer voor ons.

Waar lag het aan dat het wat minder ging aan het begin van de tweede helft? Had dat te maken met zelfvertrouwen?

Michael van den Berg:  Als je voorstaat, gaat niet je zelfvertrouwen naar beneden. Alleen, we zetten geen druk meer op de bal. Het was een beetje apathisch toekijken en niet meer instappen op de bal. Dat deden we in de eerste helft wel.

De tegenstander deed er alles aan om langszij te komen.

Michael van den Berg:  Vond jij de eerste helft niet voor ons?

Ik vond het spel in de eerste helft wat minder en Dronten viel erg tegen.

Michael van den Berg:  Maar dat komt ook door ons, zeg maar. Omdat we goed stonden. Ze stonden met hun achterhoede op de middenlijn. Elke diepe bal van ons was eigenlijk gevaarlijk. Daar deden we misschien nog te weinig mee.  Corné had de bal een paar keer kunnen meenemen naar hun goal. Maar aan de andere kant: Dronten kopte onderkant lat. En of hij wel of niet over de lijn was, dat had ook zomaar een goal kunnen zijn.

Ik was bezorgd over de toestand van Veensche Boys na het beschamende verlies van Veensche Boys in de oefenwedstrijd tegen VVZA. Ik durfde het niet eens te publiceren.  

Michael van den Berg:  Dat snap ik. Dat snap ik heel goed. Dat moet je ook niet doen. Er staan nu negen andere spelers in. Die wedstrijd was voor de wisselspelers, he. Dan verwacht je wel dat zij ook gas geven en mij de keuze alleen maar moeilijker maken. Nu denk ik: de keuze was een stuk makkelijker. Ik heb dinsdag niet veel spelers gezien die denk ik op de deur aan het kloppen waren. Ik weet dat het een oefenpotje was. Als het dan niet loopt, dan is het moeilijk om het om te zetten. Maar toch, van een aantal spelers had ik gewoon meer verwacht.

Die Nassim Barkoki krijgt een extra pilsje, of niet?

Michael van den Berg:  Als je toevallig hebt gekeken op de training van afgelopen donderdag. Nassim schoot twee ballen binnen. Die waren nog tien keer mooier dan deze, zeg maar. Bovenin de hoek. Dat is wel een kunstje van Nassim. Schieten op de goal.

Wat is de reden dat hij dan niet in de basis stond?

Michael van den Berg:  Hij komt terug van een blessure en was nog niet helemaal fit. Datzelfde gold voor Tom. Die was ook nog niet helemaal fit.

De trainer van Dronten was niet tevreden over het ene puntje.

Michael van den Berg:  Dat snap ik niet. Ik vond het een terecht uitslag. Nee hoor, het is niet zo dat we punten gestolen hebben.

Interview en foto Kees van den Heuvel
 ———————-

Guido Wind is zwaar teleurgesteld in het resultaat tegen Veensche Boys. De ploeg uit Nijkerkerveen lag in de tweede helft immers op zijn knieën en het wachten was op de totale overrompeling. Toch wist Veensche Boys in de slotfase op te krabbelen en een puntje af te snoepen. Guido Wind: Over de eerste helft waren we niet tevreden. Er werd in een te laag tempo gevoetbald en daardoor kwam Veensche Boys in haar kwaliteit. Er waren veel slordigheden aan de bal. In de tweede helft waren we veel beter aan de bal en we creëerden kansen.

Is er na de rust geschoven met posities?

Guido Wind: Ja natuurlijk. Je kijkt altijd naar wat de tegenstander doet en daar ga je op aanpassen.

Het leek wel alsof door het pressievoetbal van Dronten aan het begin van de tweede helft dat Veensche Boys helemaal van slag was.

Guido Wind: Ik denk dat het verschil van kwaliteit was. Wij hebben gewoon meer kwaliteit, zeker in balbezit. Veensche Boys moest er achteraan lopen en toen kwamen wij in onze kwaliteit. Ik denk dat de afgekeurde goal een zuivere goal was. En in de tweede helft was de buitenspelsituatie geen buitenspelgoal. We hadden 1-4 kunnen voorstaan en dan is het gedaan. We hielden de tegenstander in leven. We kregen nog een grote kans, vijf minuten voor tijd en die werd naast geschoten. Daar moeten we kiener in zijn. Dat Veensche Boys in de negentigste minuut scoort… tja, dat is ook voetbal.

Dronten is nog ongeslagen. Dus er is nog weinig aan de hand.

Guido Wind: Nee, zeker niet. Maar als je zo dichtbij bent, dan wil je winnen. Dat lijkt me duidelijk.

Hoe zit het met de ziekenboeg?

Guido Wind: We hebben een aantal jongens met blessures rondlopen. Vorige week tegen DOS Kampen kreeg mijn aanvoerder een doodschop. Dus die was er vandaag niet bij. Op zich heb ik nog achttien man: ik zoek dat niet als excuus. We hadden de wedstrijd gewoon moeten winnen.

Toch nog een beetje blij met een puntje?

Guido Wind: Nee. Het was voor mij duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren. Ik had hier graag drie punten gehaald.

Interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: