Veensche Boys zit in een flow, ook succesvol in de beker?

  • 6 mei 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1225 Views

Veensche Boys zit in een flow en mogelijk krijgt dit een mooi vervolg in de halve bekerfinale tegen Bon Boys. De voortekenen zijn gunstig, zeker nu al diverse grote namen zijn gesneuveld. Met assistenttrainer Stefan Fredriksen keken we terug op het duel tegen Jonathan: ‘We hebben denk ik goed gespeeld. Goed vanuit de organisatie en goed de bal het werk laten doen. Wederom wellicht iets te weinig kansen afgemaakt in de eerste helft. We hadden het ons nog iets sneller en gemakkelijker af kunnen maken.’

Het leek wel een overrompeling

Stefan Fredriksen: Ja. We waren scherp. Het is goed opgepakt en we hebben ze geen kans gegeven. Er was in de eerste helft een keer een kopbal en die werd door Jordy goed gepakt.

Je hebt veel mensen rust gegeven in verband met het treffen in de beker?

Stefan Fredriksen: Ja. Inderdaad. Rust in die zin: Julian vervangen door Arslan omdat Arslan het verdient om minuten te maken. Levi eraf gehaald omdat hij met vakantie gaat en er volgende week niet is. Danny kwam er voor hem in. En dan uiteindelijk Bas een half uur laten spelen om aansluiting te vinden met de groep.

Wat weet je van de Bon Boys?

Stefan Fredriksen: Dat gaan we zondag bekijken. We weten niet veel. Alleen de verhalen en het filmpje van Batavia. Batavia was eigenlijk de betere ploeg en verloor toch.

Reactie trainer Jonathan

Trainer Rob Zomer van Jonathan is een teleurgesteld man. De 8-0 tegen Veensche Boys kwam hard aan. Na 3-0 leek Jonathan er niet meer in te geloven, Rob Zomer: ‘Maar je moet dan nog wel ergens voor vechten om niet afgestraft te worden natuurlijk. Vorig week tegen Lunteren stonden we met 3-1 voor en speelden we ongelukkig gelijk. Daar refereer je dan aan in de rust. Luister, Je moet nog wel een poging wagen om er wat aan te doen. Toen werd het al heel snel 4-0 en toen brak de ambitie om er nog wat aan te doen. Ik moest ook concluderen dat de tegenstander gewoon veel beter is en wij waren vandaag dramatisch slecht, met zijn allen.

Waar wat dat aan te wijten?

Rob Zomer: Ten eerste had het te maken met het verschil in kwaliteit en de wedstrijdinstelling.

Ik weet nog de wedstrijd in Zeist. Toen was Jonathan in de eerste helft erg goed en na rust viel jullie beste speler weg.

Rob Zomer: Dat klopt. Hij is de rest van het seizoen tot nu toe geblesseerd. Je kunt het echter niet van één speler af laten hangen. Maar het was vandaag heel matig.

Tijdens de derde goal van Veensche Boys riep je: ‘Ik heb de eerlijkste grensrechter van de competitie. Wat gebeurde er?

Rob Zomer: Die grensrechters hoeven niet roomser dan de Paus te zijn. Van mij mogen ze ook best wat ‘stelen’.  Dat vind ik helemaal niet erg. Alleen, je moet het wel zo doen dat het niet gaat opvallen dat de scheidsrechter je ook niet meer serieus neemt. Maar nu hebben wij een hele eerlijke goede grensrechter. Ik zou graag willen dat het soms anders zou zijn en dan wordt hij toch nog door de scheidsrechter niet serieus genomen bij die derde goal. Ik weet gewoon dat het een eerlijke moment was van hem. De scheidsrechter liet de 3-0 staan.

Als het 2-0 was gebleven, dan hadden jullie ergens naartoe kunnen leven.

Rob Zomer: Dat klopt. Het was een klote-moment

Interview en foto Kees van den Heuvel   

Kees van den Heuvel

Share: