Trainer Erik Assink lyrisch over Mohammed Nouri

  • 11 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1394 Views

Veensche Boys heeft na drie wedstrijden nog altijd het volle pond in de tweede klasse G. In Nijkerkerveen moest Lunteren het ontgelden tegen een ontketende thuisploeg: 7-0. ‘We wisten bij de bekerwedstrijd al dat er een overduidelijke veldverhouding was en dat is nu eigenlijk een beetje dunnetjes werd overgedaan. De 2-0 in de rust was eigenlijk te mager. We waren zoveel beter dan Lunteren. Maar ik wilde graag dat het ook in de score tot uitdrukking kwam,’ aldus trainer Erik Assink.

Uiteindelijk zal Veensche Boys zich ook tegen de grotere jongens moeten bewijzen en dan vertekent een beetje deze grote uitslag.

Erik Assink: Nee hoor, deze uitslag komt altijd gelegen, maar het was vooral de manier waarop. Ik moet eerlijk zeggen dat het genieten was toen de eerste wissel werd toegepast. Nouri werd in het veld gebracht. Mo is natuurlijk onze beste voetballer. Als je beste voetballer nog niet in de eerste helft start, omdat hij nog niet fit genoeg is, dan doet dat al een beetje pijn om die keuze te maken in de opstelling. Vorige week kwam hij erin en toen was het niks. En nu kwam hij erin en was het gewoon formidabel.

Was die prachtige vrije trap (7-0) ingestudeerd? Je zou denken dat Nouri de bal er snoeihard inschiet, maar in plaats daarvan gaf hij een wippertje richting Klaas Bout die hem er met een halve omhaal inschoot.

Erik Assink: Dat hebben die jongens met elkaar afgesproken. Dat was een hele mooie goal. De binnenkomer van Nouri was natuurlijk al die bal bij de tweede paal die hij wist binnen te houden, de bal voorlegde, waarna Yannick kon binnentikken. Vervolgens een moment van iemand tussen de benen door spelen en zelf een goal maken, een balletje in de verre hoek. De keeper let niet op en hij ziet het gaatje en legt de bal erin. Precies hard genoeg. Dat verraadt de extra kwaliteit die hij heeft. Dat is voor iedereen alleen maar genieten dat ze met zo’n goede speler kunnen spelen. Die goede speler moet eigenlijk beseffen dat hij goed is en dat is mede mogelijk door zijn medespelers. En hij moet nog wel een tikkeltje fitter worden. Want zo is het wel bij Mo.   

Was het niet een klein beetje zielig voor Lunteren? De scheidsrechter floot volgens mij ook veel te vroeg af.

Erik Assink: De scheidsrechter vond het wel goed. Je zou kunnen zeggen dat het goed is voor Lunteren dat de wedstrijd afgelopen was. Geen keeper meer op de goal en een enorme achterstand. Maar wij moeten ook denken aan de periode en moeten voldoende goals maken. Het kan op doelsaldo worden beslist. Ik had liever een achtste goal gemaakt.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel en Aalt Guliker

Kees van den Heuvel

Share: