Veensche Boys koestert punt, al baalt keeper Bosman vooral: ‘Bal werd van richting veranderd’

• 6 oktober 2024
  • 207 Views

Na het eindsignaal van de scheidsrechter had Veensche Boys reden om opgewekt het veld te verlaten. Een puntje pakken (2-2) tegen de nog ongeslagen koploper ASVD was geen verkeerd resultaat, al dacht doelman Wessel Bosman daar anders over. Veensche Boys-doelman Wessel Bosman liep na het laatste fluitsignaal teleurgesteld terug naar zijn doel en pakte zijn attributen. Hij dacht terug aan het moment in de 53ste minuut van de wedstrijd. Hij baalde van het rare tegendoelpunt, waarmee ASVD terugkwam in de wedstrijd; 1-1.

,,Vanaf de zijlijn zag het er inderdaad lullig uit”, merkte trainer Michael van den Berg op. Wat was er aan de hand? Een schotje van buiten het strafschopgebied viel achter Bosman in het doel. ,,De bal werd licht van richting veranderd en ik zag de bal te laat”, merkte de 21-jarige goalie op. Tien minuten later werd hij voor de tweede keer gepasseerd. ,,Onze verdediger Rik Doppenberg was zijn tegenstander kwijt. Hij kon hij bij de tweede paal vrij inkoppen.”

Vertrouwen uitgesproken door vorige trainer

Verder kreeg de doelman niet veel te doen tegen de bezoekers uit Dronten. In de eerste helft pareerde hij knap een vrije bal en hij toonde zich een prima meevoetballende doelman. Hij geniet het vertrouwen van trainer Van den Berg als eerste doelman. ,,Dat is een heerlijk gevoel. Net zoals Erik Assink vorig seizoen al aangaf dat ik in zijn ogen tot de eerste doelman van Veensche Boys kon uitgroeien. Daar sprak vertrouwen uit’’, aldus Bosman. Dat het uiteindelijk vijf jaar heeft geduurd voordat hij zich eerste doelman mag noemen, is niet vreemd. Want voor hem stonden Wessel Kroon en Jordy Deckers in het doel. ,,Ik had dus grote schoenen te vullen”, merkte Bosman op.

Overwicht kwijt

Na de 1-2 achterstand in de tweede helft leek Veensche Boys in het stof te bijten. De thuisclub was het overwicht van de eerste helft volledig kwijt. Er werd te weinig druk gezet op de tegenstander. De spelers keken in het veld apathisch toe. Dit noopte Van den Berg tot ingrijpen. Halverwege de tweede helft maakten Nassim Barkoki en Tom van Donselaar hun opwachting. Beide invallers brachten iets extra’s. Van Donselaar loopt op iedere bal en Barkoki heeft een individuele actie in huis. Dat hij in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde, kwam voor Van den Berg niet als een verrassing. ,,Donderdagavond scoorde hij op de training nog veel mooiere treffers uit een soortgelijke actie’’, aldus de oefenmeester.

Niveau van tegenstanders

Dankzij de puntendeling heeft promovendus Veensche Boys nu vier punten uit drie wedstrijden. Met deze start in de eerste klasse is Bosman tevreden. ,,Ik verwacht dat wij minimaal in de middenmoot mee kunnen doen, dus zonder in de problemen te komen.” En Van den Berg? ,,We hebben met DUNO en ASVD nu twee tegenstanders gehad die waarschijnlijk in de top van deze klasse mee gaan draaien. Beide keren hebben we laten zien dat we mee kunnen met het niveau van deze tegenstanders.”

Tekst: Hans van Schaik (AD)