Veensche Boys JO9-3 wint spannende kraker tegen S.C. Hoevelaken

• 15 oktober 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO9
  • 158 Views

Na de zeperd van vorige week tegen Zeewolde stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen S.C. Hoevelaken op het programma. De jongens van JO9-3 waren erop gebrand deze wedstrijd te winnen en stonden allemaal al om 8.00 uur paraat bij de kleedkamers. In het hokje werd de tactiek besproken en na een gezamenlijke warming-up werd er om 8.30 uur afgetrapt.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het duurde wel even voordat het eerste doelpunt viel. Vlak na de eerste time-out werd er na een vloeiende aanval van Veensche Boys een mooie goal gescoord: 1-0! De jongens en meisjes van S.C. Hoevelaken herpakten zich echter snel en al snel stond de gelijkmaker op het bord. Voor beide teams kwamen er meer kansen, maar uiteindelijk scoorden de pupillen van Veensche Boys en zo gingen de jongens de rust in met een 2-1 voorsprong.

Na rust waren de jongens het even helemaal kwijt. S.C. Hoevelaken begon feller aan de tweede helft en dat resulteerde in veel meer balbezit. Na verschillende aanvallen werd al snel de gelijkmaker gescoord en niet veel later lag ook de 3-2 voor S.C. Hoevelaken in het net. Gelukkig bleef het maar bij 3-2, maar de trainers moesten in de time-out alle zeilen bij zetten. Er werd gekozen voor een nieuwe tactiek: door wisselen. Dit pakte goed uit en de jongens kregen weer wat meer overwicht in het veld. Toch duurde het nog 5 minuten voor de gelijkmaker gescoord werd. De resterende minuten hebben de jongens alles gegeven samen en uiteindelijk viel vlak voor tijd de winnende goal voor Veensche Boys: 3-4!

Aankomende zaterdag staat de laatste wedstrijd van de eerste fase op het programma. Om 8.30 uur wordt er thuis afgetrapt tegen S.D.V. Barneveld JO9-5.