Van den Berg: ‘Van de 45 minuten hebben we 40 minuten op hun helft gestaan’

Het was best wel een aantrekkelijke pot van Veensche Boys tegen Batavia. Er was strijd en beleving maar in Lelystad lukte het net niet om met een goal het verschil te maken. Wat resteerde was een 1-1 gelijkspel. Trainer Michael van den Berg: Voor strijd en beleving heb je geen voetbalkwaliteiten nodig. Dat heeft normaal gesproken iedereen. Ik ben het ermee eens dat de beleving aanwezig was. Alleen vind ik dat wij…. De tweede helft was compleet voor ons, zeg maar. Ook in de eerste helft hebben we amper iets weggegeven. Bij de goal  die Batavia maakt werd de bal volgens mij door Tarik tegen de voet van die spits aangeschoten en daardoor vloog de bal in de kruising. Die jongen wist het niet eens. Maar goed. En die goal van ons was ook niet echt uitgespeeld. Corné kwam er plotseling tussen. Dat was volgens mij ook niet de bedoeling. In de tweede helft was er nog een vrije kopkans van Tarik uit een corner. En Corné kreeg nog een keer een mooie bal. Maar echt veel grote kansen hebben wij niet gehad. We waren constant beter. Van de 45 minuten hebben we in de tweede helft circa 40 minuten op hun helft gestaan. Maar echt grote kansen hebben we niet gecreëerd.

Bij winst had de competitie op zijn kop gestaan. Er is sowieso niet een uitgesproken favoriet.

Michael van den Berg: Eens, aan het begin van de competitie hebben we hierover ook gesproken.  Toen zei ik al: Vertel het maar wie er kampioen wordt. Het is moeilijk om te voorspellen. Maar het is wel het leuke eraan. Iedereen kan blijkbaar van iedereen winnen. Wij hadden hier zelf moeten winnen en dan had je goede zaken gedaan. Dat hebben we nagelaten.