Sparta Nijkerk JO9-6 – Veensche Boys JO9-3, uitslag 4-9

• 16 september 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO9
  • 304 Views

Na de hele leuke en goede seizoen opening vorige week tegen NSC stond er zaterdag weer een mooie wedstrijd op het programma voor de jongens van JO9-3: Sparta Nijkerk – Veensche Boys.

Er werd nog niet eerder van Sparta Nijkerk gewonnen, dus de week voorafgaand aan de wedstrijd werd er vol overgave getraind door de jongens. Hier en daar werden er nog een paar tactische tips gegeven door de trainers en zodoende was iedereen klaar voor de wedstrijd van zaterdag.

Om half negen werd er afgetrapt op het kunstgrasveld “De Kweekvijver” van Sparta Nijkerk. Dit is een mooi pupillenkunstgrasveld waarop alle jonge spelertjes zich alvast een klein beetje profvoetballer kunnen voelen. Dit gevoel kwam al snel boven bij beide teams toen Sparta Nijkerk een vroege goal maakte. Het doelpunt werd als echte profs gevierd met een rush over het hele veld en langs het publiek dat aan de kant stond. Tegelijkertijd stortten bij Veensche Boys een paar jongens ter aarde alsof de Champions League finale was verloren. Maar er was echter nog een hele wedstrijd te spelen dus de jongens van Veensche Boys herpakten zich en al snel volgde de gelijkmaker. Dat ook de Veensche Boys goed en als echte profs een doelpunt kunnen vieren lieten ze toen direct even zien.

Tot aan de rust deden beide teams niet voor elkaar onder en werden er mooie doelpunten gescoord. In de rust volgden wat tactische aanwijzingen van de trainers en konden de jongens even op adem komen. In de tweede helft had Veensche Boys het betere van het spel en werden er meer doelpunten gemaakt, die allemaal met groot plezier en enthousiasme werden gevierd. Uiteindelijk werd het 9-4 voor de Veensche Boys en mogen ze zich nu, na de winst van vorige week op NSC, even de kampioen van Nijkerk noemen.