• 23 september 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO9
  • 452 Views

Zaterdag 21 september mochten de jongens van de O9-2 naar Zeewolde voor de wedstrijd tegen de plaatselijke O9-3. Er kon aardig worden uitgeslapen want de wedstrijd begon pas om 11:15uur.

Tijdens de trainingen van afgelopen week werd er al druk geoefend met het terugveroveren van de bal wanneer de tegenstander deze in bezit had of kreeg. Nu was het kijken of dat tijdens de wedstrijd ook zo werd uitgevoerd.

Het eerste blok ging van start en al snel kwamen de jongens erachter dat je de tegenstander niet te veel ruimte moest geven. Voorin bij Zeewolde stond namelijk een handige en snelle speler die het de verdediging aardig lastig maakte. Binnen een minuut was daar al een 1 tegen 1 situatie. Benjamin kwam goed uit zijn maar de Zeewoldenaar was listig genoeg er ronde de bal keurig af in het doel. De teams speelden in de volgende minuten aardig over en weer maar Veensche Boys was net was scherper. Uit een mooie aanval via verschillende schijven kwam de bal bij Jurre. Met een mooie rush richting het doel en een prima knal stond daar de 1-1 op het scorebord. Het was op nu het momentum van Veensche Boys. Toch kwam Zeewolde er gevaarlijk uit een schot werd zeer knap tegengehouden door Benjamin. Dit begin van het seizoen laat hij zien het keepen meer eigen te hebben gemaakt want wat een ballen houdt hij al tegen zeg! Na een rommelige scrimmage speelt Veensche Boys uiteindelijk netjes vanuit achteren op. Na een mooi driehoekje beland de bal in de voeten van Levi. Hij zet de motor aan het rent met de bal naar voren. Voordat de verdediging van Zeewolde goed en wel terug kon komen schiet Levi de bal fraai achter de keeper.
Goed en wel hadden de jongens genoten van het doelpunt en daar stond die behendige aanvaller van Zeewolde daar weer. Een prima tikje met de punt en de bal schoot langs Benjamin. Stand 2-2.
Een minuut later kreeg deze speler weer de bal en liet hij zien dat hij goed is in het maken van doelpunten. 3-2 voor Zeewolde!

In het tweede blok is er wat gewisseld in het team. Wellicht moest iedereen nog even aan elkaar wennen want de behendige aanvaller van Zeewolde kreeg de bal in de voeten en je raad het al…. die weet wel hoe hij ze moet afronden. 4-2. De toeschouwers hadden het niet meer. Er werd namelijk goed gevoetbald en vanuit achter met Sem, Jax, en Aiden werd er mooi opbouwend gevoetbald. Iedere keer stond daar de keeper van Zeewolde, de lat of de paal in de weg op de aansluitingstreffer te maken. Dan ga je op een gegeven moment denken, wordt het echt zo’n wedstrijd. Wat wel gezegd kan worden, is dat de spelers van Veensche Boys meer oog hadden voor de behendige speler van Zeewolde. Iedere keer wanneer hij de bal had stond daar Sem of Jax bij op de bal van hem te ontfutselen.

In derde blok was het een evenwichtige wedstrijd. Aanvallen over en weer waarbij het de jongens van Veensche Boys gewoon niet meezat. Daarentegen stonden ze zelf veel scherper op het veld en kon Zeewolde meer en meer afgestopt worden. Aan het einde van dit blok was de stand dus nog steeds 4-2 in het voordeel van Zeewolde.

In het vierde blok waren de messen geslepen. Veensche Boys vocht voor alles wat waard was. Zeewolde had moeite met het spel van de Boys. Teun had tijdens de wedstrijd al enige kanonskogels afgevuurd op het doel. Ditmaal was zijn schot onhoudbaar en kon ook hij een vreugdedansje doen. Na een hele mooie aanval van Veensche Boys kwam de bal bij Aiden. Met zijn hele ziel en zaligheid erin probeerde hij zijn doelpunt mee te pikken. Het was echt centimeterwerk maar de bal ging net naast het doel. Hij had zo hard zijn best gedaan dat zelfs zijn schoenzool los was geschoten. Dit laat zien hoe hard hij op het veld aan het werk was. In de laatste minuten had Manuel het op de heupen. Als een kleine Jack Russel was hij een doorn in het oog voor de verdedigers van Zeewolde. Binnen 2 minuten had hij de 4-4 en de 4-5 als een geslepen speler achter de keeper van Zeewolde verwerkt. Nu was het alle hens aan dek om deze wedstrijd over de streep te trekken. Zeewolde probeerde nog van alles maar stuitten steeds op de spelers van de Boys. Bij een gevaarlijke aanval van Zeewolde had de scheidsrechter de fluit al in de mond. De bal ging uit en Veensche Boys kreeg dus toch nog een mogelijkheid om de bal in te spelen. Na een korte indribbel werd de bal behendig langs de lijn in de voeten van Jurre gespeeld. Na een prima dribbel kwam hij 1 tegen 1 op de keeper af. Behendig werd de bal in het net gewerkt. Stand 4-6 in het voordeel van Veensche Boys. Dit was voor de scheidsrechter ook het teken om de wedstrijd te beëindigen. Hiermee haalde de O9-2 alweer hun derde overwinning met een goede strijdlust binnen.

Komende wedstrijd spelen zij thuis tegen VVOG O9-5. Kom gerust kijken als je deze strijdlustige voetballers wilt zien spelen! Wedstrijd begint om 08:30.