• 14 oktober 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO19
  • 385 Views

Afgelopen zaterdag de topper tegen SML en zoals verwacht een zeer goede tegenstander die het voetballend goed voor elkaar had. We begonnen de eerste helft erg sterk en de eerste 10 minuten starten we in 1-3-3-4 om te proberen snel een voorsprong te creëren. Dit pakte niet goed uit want na 10 minuten kregen we een penalty tegen waar Thijs probeerde de bal tegen te houden maar dat gaat niet met een rechterarm. Zo kwam SML toch wel tegen de verhouding op 0-1. De 19-1 ging op dezelfde voet verder en creëerde wel wat kansen waar de scherpte ontbrak, ook SML kreeg wat mogelijkheden vanuit de lange bal. Na een betere fase van onze kant was het in de 24e minuut Fernando die knap om zijn as draaide en overtuigend de 1-1 tegen de touwen joeg. Na kansjes over en weer kregen wijzelf in de 35e minuut ook een penalty na een handsbal in de 16, deze werd overtuigend door Justin binnengeschoten.

Met een 2-1 voorsprong gingen beide ploegen aan de thee. In de rust aangegeven dat we iets lager moesten spelen om de linies korter op elkaar te houden, dit resulteerde in een 2e helft waar we na 20 minuten de grip een beetje kwijt raakte en ons vooral bezig hielde met het veilig stellen van de 3 punten. Dit leidden tot een spel wat vooral op het middenveld afspeelde en behalve strijd weinig opwindends opleverde. Na 94 minuten vond de goed fluitende scheidsrechter het mooi geweest en was er een ontlading bij de ploeg, 3 punten tegen een directe tegenstander. Een sterke eerste helft waar we voetballend goede dingen deden en een tweede helft waarin het collectief en strijdlust die in de ploeg zit de 3 punten veiligstelde. Klasse boys, trots op de inzet en beleving!! Voetballend moet het beter maar tegen zo’n collectief heeft elke tegenstander het lastig!