Yannick Bouw is redder in nood voor Veensche Boys

• 19 maart 2022
  • 1316 Views

Veensche Boys, dat de laatste tijd lastig tot scoren komt, heeft een prima overwinning behaald tegen OWIOS. Het werd 2-0 in Nijkerkerveen. Pas in de slotfase trok vertrekkend spits Yannick Bouw alle registers open en scoorde beide goals.

Aanvankelijk leek de wedstrijd op een reprise van het verloren duel tegen Renswoude van vorige week. De goals wilden maar niet vallen, terwijl Veensche Boys domineerde aan de bal. Julian Buitenhuis scoorde overigens al na twee minuten, maar de goal werd afgevlagd wegens buitenspel. Iets dergelijks overkwam later ook Daniel Bezembinder die eveneens een goal in mist zag opgaan vanwege buitenspel. Lange tijd bleef het daardoor 0-0. OWIOS kreeg alleen via Cornell Balk twee levensgrote kansen. In de tweede helft werd de topscorer Yannick Bouw, die de afgelopen weken ontbrak vanwege een schorsing, ingezet.  Een kwartier voor tijd begon de victorie. OWIOS bood geen verzet meer en Bouw kon scoren in de korte hoek. Het elftal uit Oldebroek appelleerde nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter had geen genade voor OWIOS. Even later werd door dezelfde Bouw ook nog een penalty benut. Die werd veroorzaakt nadat invaller Luuk Buitink in het strafschopgebied onderuit was gehaald na een rush van circa 20 meter. Daarna kon Veensche Boys de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Veensche Boys blijft met deze zege koploper in de Tweede Klasse G, op één punt gevolgd door asv Dronten dat in een onderlinge derby van Unicum won.