• Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 1192 Views

Op zaterdag 3 december stond de derby tegen Sparta Nijkerk op het programma. In het Sinterklaas weekend wilden we geen kadootjes weg geven en beide trainers hebben een verleden bij de oranje hemden en wilden graag een mooi resultaat zien.

Om half 9 begon de wedstrijd, waarbij, zoals wel lekker in Sinterklaastijd, de temperatuur tegen het vriespunt lag en guur aanvoelde. De jongens moesten blijven bewegen om warm te blijven. De wedstrijd begon gelijkwaardig tegen de groter zijnde Spartanen, maar toen Willem was ingevallen vond hij een gaatje in de verdediging en scoorde de 1-0. Een mooie en verdiende voorsprong.

Hierna bleef het gelijk opgaan met kansjes aan beide kanten, maar de keepers stonden goed op te letten en voorkwamen een paar keer een doelpunt met mooie reddingen.

In het laatste kwart kon Yannick de 2-0 in 2e instantie scoren door goed door te gaan. Een paar minuten later ging Pim mee naar voren en kon mooi de 3-0 binnenschieten. De wedstrijd was gespeeld!

Sparta scoorde nog wel de 3-1 maar daar bleef het bij. Weer een mooie overwinning door de JO8-1 waar inzet, inzicht en veel plezier in het spelletje de basis voor vormen.

Zaterdag wordt thuis de laatste wedstrijd van deze fase gespeeld tegen Rood Wit uit Putten om half 9.