Veensche Boys JO11-2 eindigen bovenaan in de derde periode

• 25 maart 2022
  • JO11
  • 1574 Views

Afgelopen zaterdag stond de kraker tegen SDC Putten op het programma. In het hol van de leeuw moesten de blauwe helden de punten uit het vuur zien te slepen. Bij een gelijkspel was de thuisploeg namelijk kampioen. Er werd vanaf de aftrap fel gestreden.

In verband met enkele afwezigen werd een beroep gedaan op invallers Ferron (keeper), Sem en Boaz. In de open wedstrijd was het Veensche Boys dat verdiend de leiding nam. De eerste de beste kans werd door Lars vakkundig afgerond, 0-1.

Vervolgens kon het alle kanten op. Maar Daan, Nick, Jade en Jonathan hadden het verdedigend uitstekend op orde. En als de tegenstander toch een keer gevaarlijk werd, maakte Ferron dat met een aantal goede reddingen onschadelijk. Op het middenveld werd een felle strijd gestreden. Ids, Thijs, Sem en Boaz gaven weinig ruimte weg en combineerden er lustig op los. Na weer een fraaie combinatie kwam Veensche Boys weer gevaarlijk voor het doel van de Puttenaren. De druk was zo groot dat de Puttense defensie niet meer kon voorkomen dat de bal in eigen doel werd gewerkt, 0-2.

Putten moest nu wel wat terugdoen en de druk op het Veensche doel werd opgevoerd wat leidde tot de 1-2. Het doelpunt gaf de Puttenaren extra moed maar ook de blauwe helden wisten af en toe gevaarlijk te worden.

Veensche Boys bleef de aanval zoeken en na weer een fraaie aanval was het Julian die met een fraaie treffer een comfortabele 1-3 voorsprong op het scorebord bracht. Echter bleef SDC Putten niet bij de pakken neerzitten en werd een slotoffensief ingezet. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Putten dat de spanning volledig terugbracht door de 2-3 te scoren. Het spel golfde vervolgens op en neer waarbij het publiek de grote winnaar was. De scheidsrechter toverde vervolgens nog bijna 5 minuten blessuretijd uit zijn hoge hoed maar gelukkig wisten de blauwe helden de overwinning uit het vuur te slepen en was de koppositie aan het slot van de 3e periode een feit. Uiteraard werd dit op gepaste wijze gevierd!