• 9 april 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1522 Views

Veensche Boys kan de weelde van een koploper niet dragen. Het team van trainer Erik Assink verloor in Dronten van de nummer twee van de ranglijst: asv Dronten. Daarmee verliest Veensche Boys haar koppositie. Het werd 3-0.

Het team uit Nijkerkerveen kon niet imponeren of een vuist maken. Veensche Boys speelde onrustig en stapelde vooral in de eerste helft fout op fout. De grootste kans op de openingstreffer kreeg Kevin van der Vlag. Hij schoot in de 19e minuut de bal van dichtbij tegen Veensche Boys doelman Jordy Deckers. Na dik een half uur spelen kwamen de Drontenaren alsnog met 1-0 voor. Na een hoekschop van Yordi Schols kopte centrale verdediger Rik Breemhaar raak. Na rust kreeg Veensche Boys veel meer vat op het spel en liet Dronten bijna niet meer in het doelgebied komen van keeper Jordy Deckers. Een loeirechte kopbal op de knikker van Tom Cozijnsen werd net op de doellijn van Dronten weggewerkt. Toen doelpunten uitbleven was het in de ogen van trainer Assink tijd voor meer offensief. Hij haalde de Kilian van Kasteel en de neefjes Rody en Julian Buitenhuis eruit om te worden vervangen door Bas van de Grootevheen, Mohammed Nouri en Daniel Bezembinder. De voorwaartse krachten waren zo hevig dat er meer ruimte achterin werd geschapen en daar profiteerde Dronten in de slotfase tweemaal van. In de 85e minuut scoorde Yordi Schols op aangeven van Kevin van der Vlag de tweede treffer van de thuisploeg. In de laatste minuut bepaalde dezelfde Yordi met een schitterende schot in de kruising de eindstand op 3-0.