• 25 september 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1355 Views

Vraag niet hoe, maar Veensche Boys heeft de eerste drie competitiepunten binnen. Tegen VRC werd nipt gewonnen met 3-2, maar de Blauwe Helden mogen van geluk spreken dat het vizier van de ploeg uit Veenendaal wat minder scherp stond. De goals waren van Yannick Bouw (2x) en Julian Buitenhuis.

Drie kansen en drie goals. Dat was de realiteit bij Veensche Boys. VRC was in voetballend opzicht veel behendiger en kwam vaak gevaarlijk voor de goal van de Boys. De goal viel echter aan de andere kant. Mohammed Nouri gaf de bal mooi af richting Yannick Bouw en die knalde het leer snoeihard in de touwen. Na een half uur kon Veensche Boys zelfs de marge naar twee verhogen. Lucas Mercera werd met twee handen geduwd in het strafschopgebied. Dat betekende een penalty. Dat liet Yannick Bouw zich geen tweede keer zeggen. Hij verzilverde de 2-0. De feestvreugde was compleet toen in een rush naar de keeper Julian Buitenhuis wist te scoren (3-0). Een kleine domper was evenwel de gele kaart voor goalgetter die akelig in aanraking kwam met de keeper van VRC. Sowieso waren er veel blessures en dien ten gevolge veel blessuretijd. Na rust was het VRC dat de klok sloeg en kwam Veensche Boys erg vermoeid over. ‘Het leek wel alsof ze een zandzak met zich meedroegen op hun rug, meende trainer Assink. De Blauwe Helden kampten met allerlei pijntjes en kwaaltjes en waren snel door de reservespelers heen. VRC wist slechts twee van de vele kansen te verzilveren. Dat gebeurde na een schot van Daan Olde en Ruben Rentenaar in de vierde minuut van de blessuretijd. Veensche Boys ging er tot opluchting van de blauwe aanhang evenwel met de zege vandoor.